Menu Premium

Ataribox speelt oude en ‘nieuwe’ content

Rowan Stroo
Rowan Stroo 17/07/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Atari heeft het design en enkele details over de specificaties van de Ataribox vrijgegeven. In een persbericht stelt Atari ondubbelzinnig dat zowel ‘classic’ als ‘current gaming content’ te spelen zal zijn op de Ataribox. Bovendien zal het retro gaming apparaat voorzien worden van een HDMI poort en 4 USB poorten, wat suggereert dat je met 4 controllers tegelijk op de Ataribox kunt spelen.

Er komen 2 versies van het design: een zwarte met bruin hout aan de voorkant en eentje met glas en een zwart/rood kleurenpalet:
unnamed

unnamed (1)

unnamed (3)

Een releasedatum is nog niet bekend. Wat denken jullie? Gaan er games speciaal gemaakt worden voor de Ataribox? Of kunnen we zometeen indie titels spelen naast alle Atari klassiekers? Of misschien hebben we zelfs met een PlayStation en Xbox concurrent te maken?

Loading...
 • 24switchen

  Ik denk hun oude games in een modern jasje

  • LndaKa

   Atarigames zijn toch van die dingen als Centipede en Pacman enzo? Hoe wil je die in een modern jasje stoppen? Sowieso liggen niet al die rechten bij hun (zou mij niets eens verbazen als niet alle originele Atari-rechten bij hen liggen), maar het is natuurlijk ook nodig om de game helemaal opnieuw te schrijven. Feitelijk een nieuwe game op basis van het oude IP, toch? Dan schiet het zijn doel voorbij.

   Ik denk dat ze gewoon een serieus console willen neerzetten. De vraag is wat voor hardware. Iets als de Switch? Of toch iets als de PS4 en Xbox One?

   • Joris123

    Godverdomme, als ze die games in een modern jasje willen steken, dan steken ze die games in een modern jasje, godverdomme.

 • Gamer

  Ziet wel vet uit

 • Laurens!-_-!

  Moet zeggen, ik vind het design wel heel tof. Met name de houten variant.

  Zou mij niets verbazen als ze iets met Nvidia zouden gaan doen qua chip. Nvidia Tegra variant en aangezien ze geen scherm e.d. nodig hebben zo als met de ‘Switch’, zou dat de prijs wel is enorm kunnen drukken.

 • Fucking hell die designs zien er gelikt uit.
  Ik vond het niet zo waardig als collectible als de snes mini en nes mini maar dit apparaat is erg Nice om te zien. Als er nu ook echt grote titels zouden uitkomen is het wellicht een vet hebbedingetje

  • Selin

   Die met houtkleur is echt sexy:)

 • Stan00

  Atari is een flop. De oude Atari natuurlijk niet, maar alles wat nu nog onder die naam (het enige wat nog over is) wordt uitgebracht is zeer slecht. Ik zou niks verwachten van deze console en het feit dat ze weer achterwege laten dat het een crowdfunding project is zegt volgens mij ook alweer genoeg.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord