Menu Premium

Assassin’s Creed Utopia is een Android en iOS city builder

Gamekings Redactie 06/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Assassin’s Creed Utopia is een Android en iOS city builder, heeft uitgever Ubisoft wereldkundig gemaakt. Utopia mag beschouwd worden als het kleine broertje van Assassin’s Creed 3, een strategiegame die zich net als het nieuwe deel afspeelt in Amerika’s koloniale tijdperk. Het situeert zichzelf net iets vroeger in de tijd dan Assassin’s Creed 3, en verhaalt op aanvullende wijze de rol van de Assassins bij de stichting van de originele dertien koloniën.

In de game zelf stamp je jouw eigen zeventiende eeuwse kolonie uit de grond en volg je de groei gedurende anderhalve eeuw tot het moment waarop de Amerikaanse revolutie losbreekt. Binnen je kolonie huisvest je de eerste orde van Assassins in de Nieuwe Wereld, en die zet je vervolgens flink in het zweet. Enerzijds door ze in te zetten tegen je vrienden voor een ouderwets potje knokken, maar je hebt ook de mogelijkheid juist met je vrienden op te trekken in ‘limited time epic battles’.

De releasedatum blijft voorlopig nog even onbekend behalve dat het gepland staat voor de winter, maar naar alle waarschijnlijkheid zal Ubisoft de release gelijk willen trekken met die van Assassin’s Creed 3 op 31 oktober. Voor wie zich daar druk over maakt, kunnen we wel alvast de geruststelling meegeven dat er geen wederzijds afhankelijke gameplay tussen de twee titels bestaat. Assassin’s Creed producer Andreane Meunier deelde Eurogamer hierover mee dat er geen verband tussen de twee games is, anders dan dat het verhaal van Utopia als een soort van origins-story functioneert op de verhaallijn van Assassin’s Creed 3.

En dit is alle informatie die we voorlopig over de game hebben. Genoeg vraagtekens zullen nog wel even rond blijven zweven rondom de game, maar misschien is dit wel het moment voor een rondvraag. Heb jij interesse in deze game en vind jij het verstandig dat Ubisoft zijn grote franchise in de breedte uitbreidt naar andere genres? Check ondertussen de screenshots hieronder.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch