Menu Premium

Assassin’s Creed 3 voor de PlayStation 3 heeft exclusieve Benedict Arnold missies

Gamekings Redactie 23/10/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Assassin’s Creed 3 voor de PlayStation 3 heeft exclusieve Benedict Arnold missies, dit is vandaag naar buiten gebracht. Benedict Arnold zal menig persoon aan deze kant van de oceaan niet meteen bekend in de oren klinken, maar in de Verenigde Staten spuwen mensen nog altijd onmiddelijk op straat bij het horen van de naam. Het is het verhaal van de gevierde held die uiteindelijk wegzonk in de diepste, donkerste kroniek van Amerika en werd een naam die tot op de dag van vandaag synoniem staat voor landverrader.

Het verdient een waarschuwing dat onderstaand historische verhaal over Benedict Arnold voor sommigen als een spoiler kan worden beschouwd. Wil je dus verder helemaal niks weten over wat je kunt verwachten, dan kun je nu beter wegklikken.

Benedict Arnold vergaarde zijn roem als generaal tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Na zijn klinkend behaalde successen in diverse veldslagen werd hij gelauwerd tot Held van de Revolutie. Later in de oorlog, in 1780 en gebukt onder financiële schulden als gevolg van een onstuimig sociaal leven, nam zijn heldenstatus een verwoestende wending.

Hij sloot een deal met de Britten om zijn fort nabij West Point voor £20.000 Pond zonder slag of stoot over te dragen, en zich vervolgens in te laten lijven als generaal voor Engeland. Het kwam uiteindelijk nooit zover, de plannen werden onderschept, en Arnold vluchtte met de staart tussen de benen het Britse legerkamp in. Door zijn nieuwe maatjes nooit volledig vertrouwd, en door de Amerikanen voorgoed verguisd, sleet hij zijn verdere bestaan in de marge van het Britse leger.

Er zijn genoeg hedendaagse historici, gespecialiseerd in de Onafhankelijkheidsoorlog, die geloven dat de oorlog voor de Amerikanen verloren was gegaan als het complot was gelukt en West Point in handen van de Britten was gevallen. West Point was een onmisbare sleutel in de maritieme defensie van de Patriotten.

De eigenaren van een PlayStation 3 mogen nu zelf een rol gaan spelen in dit opmerkelijke verhaal van de Onafhankelijkheidsoorlog. Verdeeld over vier missies krijg je hoogstpersoonlijk het verzoek van Washington om te infiltreren tussen de companen van Benedict Arnold. Door de Loyalisten rondom Arnold één voor één te ontmaskeren, trek je het complot vanuit de schaduw het licht in. Zo kun je hopelijk de geplande aanval op West Point op tijd verijdelen.

Op het PlayStation blog werd scriptschrijver van Assassin’s Creed 3, Matt Turner, gevraagd hoe nauw ze de historische gebeurtenis willen nabootsen in dit onderdeel van de game.

“(…) We hebben een aantal scenes waarin uitspraken woord voor woord overeenkomen met de overeenkomstige sleutelfiguren in de gebeurtenissen rondom West Point. We hebben deze opmerkingen kunnen overnemen uit gerechtelijke verhoren die naderhand zijn opgevoerd. Aan de andere kant, zijn we natuurlijk genoodzaakt bepaalde vrijheden te veroorloven om de gameplay van Assassin’s Creed 3 op goede wijze te integreren. Maar wie er waren, en wat ze deden, en wat er met hen is gebeurd is zo accuraat mogelijk overgenomen uit de geschiedenisboeken”, aldus Matt Turner.

Het belooft wat dus, en eigenaren van een PlayStation 3 zullen zich in de handen wrijven. Aan hun alle plezier ermee toegewenst!  De spelers op de Xbox 360, Wii U en PC staan erbij, en kijken ernaar. Voorlopig ziet het er niet naar uit dat de vier missies in de toekomst op de andere systemen verschijnen, dus laten we hopen dat de DLC er ook voor hun niet om liegt. Blij of beteuterd, onverschillig of pissig, gegund of niet gegund, laat ons in de comments weten wat jij van deze verhaallijn en exclusiviteits-deal vindt.

Assassin's Creed 3 voor de PlayStation 3 heeft exclusieve Benedict Arnold missies

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch