Menu Premium

Apple toont nieuwe iPad tijdens Keynote

Boris van de Ven 07/03/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

In een keynote die technologie reus Apple eerder op de avond hield, kondigde Tim Cook, de nieuwe CEO van Apple, een nieuwe generatie van de iPad aan. “The new iPad” zoals het apperaat in de presentatie werd genoemd, lijkt op het eerste gezicht sprekend op de iPad 2 maar bezit vooral onder de motorkap een aantal belangrijke updates. In de eerste plaats beschikt het ding over een A5X quad core processor en een retina display met een spectaculaire resolutie van 2048 x 1536.

Apps die niet geoptimaliseerd zijn voor de nieuwe iPad worden automatisch ge-upscaled maar natuurlijk kunnen nieuwe apps gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden. Een nieuwe iPhoto app moest dat duidelijk maken maar wij waren meer geinteresseerd in de gamedevelopers die hun opwachting maakten tijdens de keynote. James Shelton van NamcoBandai was aanwezig om een iPad versie van Ace Combat te tonen. De game, die Sky Gamblers heet zag er werkelijk schitterend uit. Hetzelfde geld voor Infinity Blade: Dungeons die gepresenteerd werd door Mike Capps van Epic Games.

Maar hoe goed die games er ook uitzien, ze toonden ook duidelijk dat traditionele game designers worstelen met de besturing op Apples platform. Het is nog altijd een kwestie van de iPad “schudden om uit je straaljager te ejecten”. En zolang er geen manier gevonden wordt om echte games op een serieuze manier te besturen met een touch besturing, zal dit nieuwe game platform helaas niet heel serieus genomen worden door echte gamers, ben ik bang.

De batterij duur ligt ondanks de verbeterde prestaties nog altijd op 10 uur en ook aan de prijs is niets veranderd. De 16gig versie kost nog altijd 499,-. De 32gig versie 599,- en de 64gig versie kost 699,- euro. Een wifi versie, die nu overigens 4G ondersteunt, kost 130,- euro meer. Maar bedenk wel dat 4G in Nederland nog lang niet beschikbaar is. De oudere iPad 2’s blijven beschikbaar maar dalen in prijs met 100,- euro.

De Nieuwe iPad ligt in Nederland op 23 maart in de winkels.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch