Menu Premium

Apex Legends straks ook op nieuwe consoles speelbaar

Lars Leeftink 31/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het nieuws over een nieuwe Battlefield voor de next-gen consoles is nog niet naar buiten of het volgende over een game van EA wordt bekendgemaakt. Apex Legends gaat de overstap maken naar de nieuwe consoles. Mensen die dus bang waren dat de game niet op de nieuwe PlayStation en Xbox speelbaar zou zijn, kunnen weer rustig slapen. EA heeft die twijfel voor jouw weggenomen.

Apex Legends naar next-gen consoles

En dat is voor veel mensen misschien wel een opluchting, ondanks dat de verwachting wel was dat dit zou gebeuren. Daar is Apex Legends namelijk iets wat te succesvol voor. Het zou wat zijn geweest als EA had gezegd: tot hier en niet verder. Dat gebeurt dus niet. De game werd in 2019 gereleased en is momenteel speelbaar op PC, PlayStation 4 en Xbox One en zou ook nog op Mobile uit gaan komen. Het is echter nog niet helemaal duidelijk wanneer dit gaat gebeuren.

Maar op de nieuwe consoles, die vanaf eind 2020 in de winkel zullen liggen, zal de free-to-play game van Respawn Entertainment ook speelbaar zijn. De vraag is of dit meteen bij release al het geval zal zijn of dat het na de release van de nieuwe console nog even gaat duren voordat je aan de slag kan met Apex Legends. Hoe dan ook, ergens tijdens het fiscale jaar van 2021 kun je met de game aan de haal op de next-gen consoles.

Een van de meest populaire EA-games

En dat voor een game waar EA waarschijnlijk tijdens de ontwikkeling het minst (of in ieder geval niet veel) mee te maken zal hebben gehad. Free-to-play games zijn namelijk niet helemaal hun stijl. Respawn Entertainment heeft Apex Legends sinds zijn release gevoed met updates, waardoor de game nog steeds populair is. Hoe lang de game dit succes zal gaan volhouden is de vraag, maar voorlopig gaat het in het eerste jaar meer dan uitstekend. Meer dan 70 miljoen gamers zijn geregistreerd, wat een behoorlijk aantal is. Dit succes wil EA samen met Respawn dus doortrekken naar de next-gen consoles.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch