Menu Premium

Apex Legends is inclusief en heeft LGBTQ-Characters

Koos Mooten 08/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zowel EA als Respawn hebben bevestigd dat er twee LGBTQ-personages zitten in Apex Legends. Dit zijn namelijk Bloodhound en Gibraltar. Deze twee personages vormen samen een kwart van de huidige te spelen characters. Het idee achter de twee personages is dat minderheden uit de samenleving ook een goede representatie krijgen in de game-industrie.

Representatie van de LGBTQ-gemeenschap in Apex Legends

Op de officiële bio pagina voor de Legends van EA staat dat Gibraltar, een van de acht Apex Legends personages, een vriend heeft. “His boyfriend stole his father’s motercycle”, dit maakt hem een openlijk gay character in de game, iets wat we niet veel zien in games, en zeker niet in shooters of battle royale games.

De representatie van de LGBTQ-gemeenschap stopt daar niet. Jay Frechette, de community manager bij Respawn gaf tijdens een interview aan dat Bloodhound niet gespecificeerd in termen van geslacht.

Eigenlijk bestaat de hele groep characters uit diversiteit. Behalve de bovengenoemde personages zijn er ook drie vrouwen, waarvan er twee een donkere huidskleur hebben. De meeste games hebben een witte mannelijke hoofdrol en Respawn kiest hierdoor voor verandering in dat opzicht. Grappig feitje is ook dat Caustic, een personage wat een witte man voorstelt, flink wat uurtjes spelen nodig heeft om speelbaar te zijn. Je zou het personage ook kunnen betalen als je het de grind niet waard vindt. Of gewoon met een ander character spelen natuurlijk!

Hoe belangrijk is representatie?

In de gameplay trailer van The Last of Us 2 zagen we Ellie kussen met een ander vrouwelijk personage. Wat vinden jullie? Hoort dit soort representatie meer thuis in story-driven games zoals The Last of Us? Is het een beetje vergezocht om de characters van een battle royale shooter een backstory te geven waarin naar voren komt dat ze gay zijn? Of is ook dit een stap in de juiste richting wat betreft de representatie van de LGBTQ-community in de entertainmentwereld en game-industrie?

Last of Us 2 Kiss

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch