Menu Premium

Analist verwacht een prijsverlaging voor de PlayStation 3 volgende week

Gamekings Redactie 17/02/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een analist verwacht een prijsverlaging voor de PlayStation 3 volgende week, nu de Playstation 4 steeds minder begint te klinken als toekomstmuziek. Michael Pachter, de desbetreffende analist van Wedbush, denkt dat de prijsverlaging op 21 februari in gaat.

Sony heeft de pers uitgenodigd op 20 februari in New York om ze de toekomst van de PlayStation te laten zien. Als je zoiets hoort dan denk je natuurlijk maar aan één ding: de PlayStation 4. Sony heeft natuurlijk niet bevestigd dat de nieuwe console de reden is voor de bijeenkomst maar het zal een hoop verbaasde gezichten opleveren als het de 20ste niet over de PS4 blijkt te gaan. Nu de next-gen console van Sony binnenkort een stukje concreter lijkt te worden, is het natuurlijk wel de vraag wat Sony met de PS3 gaat doen.

Volgens analist Michael Pachter zal Sony de interesse voor de PS3 vast proberen te houden met een prijsverlaging naar ongeveer 199 dollar. Hij durft zelfs te voorspellen dat deze nieuwe prijs op 21 februari zal worden aangekondigd, natuurlijk niet toevallig de dag na het pers event. Volgens Pachter zal het daarna niet lang duren voordat Microsoft het goede voorbeeld van Sony volgt. De analist verwacht dat er een prijsverlaging voor de Xbox 360 zal worden aangekondigd tijdens de E3 en dat Microsoft ook de prijs van $199 gaat overnemen.

De PS3 is natuurlijk alles behalve uitgerangeerd en hoewel we nu waarschijnlijk meer gaan horen over de Playstation 4, kan het nog lang duren voordat de console daadwerkelijk in de winkels ligt. Daarbij staan er nog heel wat titels gepland voor de console in 2013 die niemand wil missen. Denk bijvoorbeeld aan God of War: Ascension, The Last of Us, Bioshok Infinite en Tomb Raider.

Analist verwacht een prijsverlaging voor de PlayStation 3 volgende week

Analist verwacht een prijsverlaging voor de PlayStation 3 volgende week

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch