Menu Premium

Amazon duikt de free-to-play MMO wereld in

Gamekings Redactie 13/07/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Amazon, bekend van de webshop, duikt de gaming wereld in met een free-to-play MMO service. Het Amerikaanse bedrijf verbreedt zijn horizon door een gaming service aan te bieden onder de naam: Game Connect.

Game Connect is een platform dat Amazon-gebruikers de mogelijkheid geeft om games te downloaden en in-game aankopen te doen via hun bestaande Amazon account. World of Tanks, Super Monday Night Combat en Pandora Sage zijn slechts een kleine greep van de verschillende MMO’s die in zee gegaan zijn met Amazon.

Het lijkt of Amazon het gaming-licht heeft gezien, het bleef namelijk niet alleen bij de Game Connect. Gisteren kondigde ze ook de gaming service, GameCircle aan voor hun tablet de Kindle Fire. GameCircle moet meer game-ontwikkelaars naar het apparaat trekken en laat ontwikkelaars alle achievements, trophies en leaderboards voor games integreren met de Kindle Fire. Spelers krijgen de mogelijkheid om precies bij te houden hoe ver ze zijn met de game, kunnen in-game berichten ontvangen en de game pauzeren om hun achievements te bekijken. Met de leadersboards kan precies bijgehouden worden hoe speler het doen tegenover de concurrentie. De service biedt daarnaast een cloud-saving optie, waardoor spelers op een andere Kindle Fire verder kunnen spelen zonder hun vooruitgang te verliezen.

De service is momenteel in beta, maar er wordt veel verwacht van de verschillende mogelijkheden. Het aantal ontwikkelaars die de GameCircile nu gebruiken is nog schaars, maar het is de bedoeling dat dit in de toekomst gaat veranderden. Ik denk niet dat Amazon met deze nieuwe services de gaming wereld gaat veroveren, maar het is opvallend dat ze een goede poging wagen. Neemt het bedrijf alleen niet veel hooi op de vork?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch