Menu Premium

Activision zal niet snel een betaald Early Access-platform opzetten

Karim Shehata 15/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Electronic Arts onthulde laatst een nieuwe betaalde abonnementsservice voor de Xbox One, genaamd EA Access. Door middel van deze service krijgt de gamer iedere maand kosteloos enkele games, terwijl er ook de mogelijkheid bestaat om bepaalde nieuwe titels eerder uit te proberen en te spelen dan gamers zonder abonnement op EA Access. Voorlopig is EA de enige third-party uitgever met een dergelijke service en als bijvoorbeeld Ubisoft er net zo overdenkt als Activision CEO Eric Hirshberg, blijft dat voorlopig ook zo: Activision zal niet snel een betaald Early Access-platform opzetten.

Dit zegt Activision CEO Eric Hirshberg in gesprek met Game Informer. De CEO, die laatst nog de speciale Call of Duty: Advanced Warfare Multiplayer Reveal livestream tot een goed einde wist te brengen, wilde overigens niet erg diep in gaan op de specifieke service van EA. Wel wilde hij iets kwijt over het concept en de gedachte achter een dergelijk platform. “We hebben iets dergelijks nog niet eerder gedaan en ik denk dat wanneer we onze fans eerder kennis laten maken met een game, dit puur is om onze trouwe fanbase te bedanken, zoals met bijvoorbeeld de Day Zero-editie van Call of Duty: Advanced Warfare”, begint de Hirshberg. De man zegt, zonder het letterlijk uit te spreken, het alleen zinvol te vinden om gamers eerder toe te laten tot een game als dat iets bijdraagt aan de ontwikkeling van een game, of als dit iets is om de fans te bedanken. Toch wil Eric Hirshberg z’n ogen niet helemaal sluiten voor een dergelijk model: “We kijken altijd naar nieuwe businessmodellen en we zijn altijd benieuwd naar wat onze fans ‘valuable’ vinden.”

Eric Hirshberg ging in het in het interview ook nog iets dieper in op het groeiende succes van de next-gen consoles: “Aan de ene kant is dit heel goed nieuws, want beide consoles verkopen sneller dan hun voorgangers en daardoor staat er een goede basis voor een zeer vruchtbare toekomst.” De CEO geeft aan dat dit niet alleen maar goed nieuws oplevert, want de softwareverkopen op de oude generatie consoles lopen sneller terug dan verwacht. Volgens Hirshberg zijn dit echter wat ‘hobbeltjes’ op de weg naar een mooie toekomst voor de game-industrie.

Ook ging Hirshberg in op het Sierra-project en gaf daarbij meteen aan dat er op dit moment zo’n vijftien mensen aan de game werken. Hij vergelijkt het nog ietwat kleinschalige project met Skylanders: “Ik denk dat het een geweldig project is en het is belangrijk om in het achterhoofd te houden dat Skylanders ook heel klein begon”, begint Hirshberg. “Skylanders was in z’n originele staat een single-platform Spyro-game, maar uiteindelijk werd het één van de grootste successen in zowel de game-industrie voor kinderen en de speelgoedindustrie”, aldus de trotste Activision CEO. De man wil hiermee aangeven dat een klein project bij een grote uitgever niet meteen niet ambitieus is, aangezien zijn vergelijking met de Skylanders-franchise.

De nabije toekomst voor Activision is in ieder geval redelijk duidelijk na dit interview: we hoeven (voorlopig) geen EA Access-achtig model te verwachten van Activision, de snelle verkoop van de next-gen consoles heeft voor het bedrijf in ieder geval voor- én nadelen, terwijl Sierra op de achtergrond bezig is met een nieuw, ambitieus project. Wanneer we daarnaast bedenken dat Destiny op 9 september verschijnt en Call of Duty: Advanced Warfare op 4 november, zit het voorlopig dus wel goed bij Activision.

Activision zal niet snel een betaald Early Access-platform opzetten

Activision zal niet snel een betaald Early Access-platform opzetten

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch