Menu Premium

Activision Blizzard maakt jaarcijfers bekend, Destiny sequel in 2017

Karim Shehata 11/02/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het nieuws ontploft deze avond door de bekendmaking van de jaarcijfers van Activision Blizzard. Niet per se de cijfers houden de gemoederen bezig, maar de aankondigingen die zijn gedaan. Zo leren we dat Destiny in de lente een grote update krijgt en in de herfst een grote expansion, naast de bevestiging dat de sequel in 2017 verschijnt. Ook is de nieuwe Call of Duty voor dit jaar bevestigd en in ontwikkeling bij Modern Warfare-ontwikkelaar Infinity Ward.

De geruchten die eerder in een nieuwsbericht en een Gamekings Extra zijn gemeld rondom Destiny blijken dus, in ieder geval deels, waar te zijn. Bungie’s game krijgt in de lente een update die het maximale light level omhoog schroeft, nieuwe gear toevoegt en PvE-spelers in het zonnetje zet middels nieuwe content. Aan het einde van het jaar verschijnt er dan een grote expansion, die we kunnen vergelijken met The Taken King uit 2015. Vervolgens zal er in 2017 een volledige sequel verschijnen, waar verder niets over bekend is gemaakt.

Naast het bevrijdende nieuws rondom Destiny, heeft Activision Blizzard natuurlijk ook met cijfers en weetjes gestrooid. Zo had het bedrijf vier van de top 10 bestverkopende games op consoles tot nu toe, waarvan Call of Duty: Black Ops 3 zichzelf de nummer één mag noemen. De 25 miljoen Destiny-spelers die er zijn hebben daarnaast meer dan drie miljard uur in de game gestopt.

Ook de Blizzard-tak van het bedrijf blijft het erg goed doen, onder meer door games als Hearthstone: Heroes of Warcraft en StarCraft II: Legacy of the Void. Van eerstgenoemde game wisten we al dat er meer dan 40 miljoen actieve spelers zijn en dit duizelingwekkende aantal mensen hebben er ook voor gezorgd dat The League of Explorers in de eerste zes weken 20 procent beter is verkocht dan de vorige Hearthstone-uitbreiding. StarCraft II: Legacy of The Void wist daarnaast in de eerste 24 uur meer dan een miljoen exemplaren te verkopen, iets wat overigens al geen geheim was.

Overigens is er niet alleen positief nieuws te melden rondom de resultaten van Activision Blizzard in 2015. Guitar Hero Live en Skylanders: SuperChargers hebben namelijk minder exemplaren over de toonbanken doen laten vliegen dan verwacht. De redenen die hiervoor genoemd worden, zijn onder meer de toenemende concurrentie in het toy-to-life segment en “casual gamers die meer op mobiele telefoons en tablets games zijn gaan spelen”. Overigens heeft Activision Blizzard wel gemeld dat er een nieuwe Skylanders-game aan zit te komen.

Wanneer we dieper op de cijfers ingaan, zien we dat Activision Blizzard in het vierde kwartaal van 2015 32% meer digitale inkomsten wist te behalen ten opzichte van vorig jaar. Daarmee waren inkomsten uit digitale bronnen, zoals PlayStation Network, Xbox Live, Battle.net en bijvoorbeeld microtransacties in Call of Duty voor het eerst verantwoordelijk voor 54% van de inkomsten in dit kwartaal – meer dan de helft dus. In heel 2015 werd er overigens in totaal 4,66 miljard dollar binnengehaald door het bedrijf.

Tot slot heeft Activision Blizzard de verwachting uitgesproken deze maand King Digital, bekend van Candy Crush, volledig en officieel te hebben overgenomen. Daardoor heeft Activision Blizzard volgens CEO Bobby Kotick “het grootste game-netwerk in de wereld, met meer dan 500 miljoen spelers die onze games spelen”. Dit komt volgens Kotick doordat IP’s als Call of Duty, Candy Crush en World of Warcraft bijna de hele wereld bereiken op mobile, console en PC. Ook werd de overname van Major League Gaming nog even genoemd.

Duidelijk is dat het erg goed gaat met Activision Blizzard. De Destiny-speler zal echter vooral blij zijn te weten wanneer er nieuwe content komt voor de game, terwijl de aankondigingen van een nieuwe Call of Duty en Skylanders niet als hele grote verrassingen komen. Ook werd nogmaals bevestigd dat Overwatch in de lente verschijnt en World of Warcraft: Legion in de zomer. Denk jij dat 2016 het 2015 van Activision Blizzard gaat overtreffen?

Bron: VG24/7

Activision Blizzard maakt jaarcijfers bekend, Destiny sequel in 2017

Activision Blizzard maakt jaarcijfers bekend, Destiny sequel in 2017

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch