Menu Premium

3DS XL heeft geen ruimte voor tweede circle pad

Gamekings Redactie 13/07/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De nieuwe Nintendo 3DS XL is nog steeds niet groot genoeg voor het inbouwen van een tweede circle pad, aldus president van Nintendo Satoru Iwata. In een interview met the Independent legt hij de ontwerpkeuze uit waar Nintendo voor stond:

“Technisch gezien was een tweede circle pad mogelijk, maar het zou de 3DS XL nog groter hebben gemaakt dan hij nu al is. Ondanks dat wij weten dat er een groep gebruikers een wens voor deze toevoeging had, is het een beslissing geweest die wij hebben moeten maken, en deze groep zal daar mee moeten leven.”

Of deze groep accepteert hiermee te ‘moeten leven’ zal ongetwijfeld blijken uit toekomstige verkoopcijfers, maar Iwata licht voor de twijfelaars zijn beslissing verder toe:

“Het was niet ons grootste punt van aandacht met het ontwerp van de 3DS XL, het was slechts één punt van velen waar we een beslissing over moesten maken. Persoonlijk ben ik erg blij met het produkt dat we onze gebruikers nu kunnen bieden.”

“Er waren ook andere aspecten erg belangrijk bij het ontwerp van de 3DS XL. De levensduur van de batterij bijvoorbeeld, of de totale omvang van de handheld. Dan moet je af en toe offers maken. De keuze om een tweede analoge stick toe te voegen, had er toe geleid dat de batterij kleiner had gemoeten, en dat de 3DS XL een stuk groter was uitgevallen.”

“Wat wij ook enorm belangrijk vonden was dat de schermen relatief een stuk groter moesten worden binnen de afmetingen van de totale handheld. We hebben hier uitgebreid over gediscussieerd met zijn allen, hebben keuzes moeten maken, en de nieuwe 3DS XL is het resultaat daarvan.”

De Circle Pad Pro als uitbreiding voor de 3DS XL is intussen wel al bevestigd door Nintendo en zal later dit jaar worden uitgebracht. Ondertussen werd deze week door Nintendo bekend gemaakt dat in Amerika de mijlpaal van 5 miljoen verkochte 3DS systemen is behaald, met 155 duizend verkochte stuks in de maand juni alleen al. Daarmee lijkt de 3DS na een moeizame start toch nog een succes te worden voor Nintendo, en zij zullen ongetwijfeld hopen dat de 3DS XL de levensduur van dit platform stevig oprekt.

Maar gaat dat lukken denken jullie? Er was in de voorbije weken een hoop roering op verschillende fora over het ontbreken van de tweede circle pad, ook al wordt deze eigenlijk nog maar vrij matig ondersteund door ontwikkelaars tot dusver. En hoe zit dat voor jou? Is het een dealbreaker of zal het  je de spreekwoordelijke worst wezen?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch