Menu Premium

2K Games kondigt Civilization Revolution 2 aan

Karen Koch 23/06/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

In 2008 kwam de originele Sid Meier’s Civilization Revolution uit voor de PlayStation 3, Xbox 360 en Nintendo DS. Deze game werd een jaar later – met een grafische downgrade – ook uitgebracht op iOS-systemen en in 2012 uiteindelijk op Windows-telefoonsystemen. Fans van deze serie van Sid Meier kunnen zich in de handjes knijpen, want 2K Games kondigt Civilization Revolution 2 aan. Deze komt uit op alle moderne iOS-systemen.

De eerste Sid Meier’s Civilization Revolution werd goed ontvangen door het publiek, al waren de reacties op de console versies van de game positiever dan de mobiele versie. Er is verder niet heel veel bekend over Sid Meier’s Civilization Revolution 2. 2K Games heeft wel losgelaten dat het zal voortbouwen op de gameplay die het eerste deel ook bood. Deze gameplay verschilde an sich niet heel sterk van de hoofdserie, Sid Meier’s Civilization, waar Sid Meier’s Civilization Revolution (2) op zijn beurt vanaf stamt, maar zorgde wel voor een strakkere gameplay. Dit had als effect dat je sneller door de game heen kon spelen, en er niet uren of dagen voor uit hoefde te trekken. De hoofdelementen van de gameplay uit Civilization zullen aanwezig en herkenbaar zijn voor fans van de serie, alleen is alles net iets gestroomlijnder.

Gezien deze versie exclusief op mobiele apparaten beschikbaar zal zijn, kunnen we waarschijnlijk ook uitkijken naar een manier van spelen die intuïtief aanvoelt met een telefoon in de hand. 2K Games bevestigd ook dat de besturing van de game speciaal wordt afgesteld op apparatuur die exclusief via touchscreen werkt. Vermoedelijk houdt dit in dat de kortere spelduur terugkomt, gezien urenlang gamen op een telefoon niet echt iets is wat vaak voorkomt.

Sid Meier’s Civilization Revolution 2 komt op 2 juli uit voor iOS-toestellen. Als we developer 2K Games mogen geloven komt vrij snel hierna ook een versie voor Android-toestellen uit, al wordt hier nog aan gewerkt.

2K Games kondigt Civilization Revolution 2 aan

2K Games kondigt Civilization Revolution 2 aan

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch