Menu Premium

Blizzard kondigt StarCraft Remastered aan

Jeroen Wiersma 27/03/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er van uitgaande dat we niet te maken hebben met een vroege 1 aprilgrap, maar een gerichte actie na veel vraag van de fans, kunnen we deze zomer met een echte klassieker aan de slag, want Blizzard kondigt StarCraft Remastered aan!

Kijk vooral op deze site, waar Blizzard laat zien wat je precies kunt verwachten. Kort samengevat: Een betere resolutie, en eenheden, gebouwen en omgevingen die er een stukje slicker uit zien, maar trouw blijven aan het origineel. Naast de graphics is ook de audio onder handen genomen: zo zijn bijvoorbeeld alle dialogen opnieuw opgenomen. Het verhaal is precies hetzelfde gebleven, alleen zijn er nieuwe mission briefings in stripboekstijl toegevoegd die de missies aan elkaar linken. De gameplay zal compleet onveranderd moeten zijn, daar lijkt Blizzard zijn best voor te doen. Zo is er aan de balans en de controls niks veranderd. De game draait ook nog op de originele engine en is nog steeds 2D. Nostalgische gevoelens blijven mede daardoor gegarandeerd.

StarCraft kwam op 31 maart 1998 uit voor de PC. Negentien jaar later dus verschijnt deze remaster. De uitbreiding Brood War is overigens inbegrepen in de heruitgave van deze klassieke RTS. Heb jij zin om van de zomer in de 26e eeuw te strijden met de Terrans, Zerg en Protoss in deze geremasterde blast from the past?

Bron: VG24/7

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch