Menu Premium
Loading...

Let’s Play Dr. Kawashima’s Brain Training: hoe oud zijn de hersens?

09/01/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Hoe oud zijn de hersenen van Koos en Skate? Qua leeftijd zit er wel een aardig verschil tussen beide heren, maar hoe groot is het verschil als het aankomt op de leeftijd van misschien wel het belangrijkste onderdeel van je lichaam? Daar is Dr. Kawashima’s Brain Training, sinds 3 januari 2020 speelbaar en alleen beschikbaar op de Nintendo Switch, de ideale game voor. Veel cijfertjes, veel onthouden en veel reactievermogen testen. Kortom: pak je popcorn er maar bij.

Dr. Kawashima’s Brain Training

Een ding is zeker: je gaat in deze game heel veel cijfers zien. Het is een van de eerste games van 2020 en een game die behoorlijk confronterend kan zijn als het aankomt op de leeftijd van je hersenen. Want je hersenen kunnen een flink stuk jonger of ouder zijn dan het lichaam en de persoon zelf. In deze game stel je je hersenen op allerlei manieren op de proef. Beleef veel plezier en leer tevens je hersenen beter kennen met de nieuwe oefeningen, waarvan sommige (waaronder steen, papier, schaar) gebruik maken van de infrarood-bewegingscamera van de rechter-Joy-Con. Daarnaast kun je ook trainen door met de stylus (die bij de game zelf zit) of je vinger op het scherm te tikken in bekende oefeningen uit eerdere Brain Training-games. Hoe dan ook: je hebt het zelf in de hand.

De leeftijd van je brein

Dankzij deze game kun je je hersenleeftijd score gaan berekenen. Hoe? Door achter elkaar een serie oefeningen te doen, en de snelheid waarmee je informatie verwerkt, je kortetermijngeheugen en je zelfbeheersing te beproeven. En natuurlijk kun je dit samen met anderen spelen. Want als jij denkt dat jij het beter kan dan je vrienden en familieleden, moet je het natuurlijk wel kunnen bewijzen. Je kunt zelfs, mocht je dat willen, een alarm instellen om je dagelijkse oefeningen niet te missen. De Nintendo Switch waarschuwt je dan als het tijd is om aan de slag te gaan – zelfs als het systeem in de slaapstand staat. Maar dat hoeft niet natuurlijk.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch