Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Welke games deden het ‘t beste in eerste helft 2023?

05/08/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gedurende de Gamekings Zomer Weken verrast JJ de Premium Bazen af en toe met een zomerse versie van zijn traditionele werkstukjes. Het is niet dat de man de boel in een speedo op het strand gaat zitten te presenteren. Nee, de onderwerpen van zijn werkstukjes hebben een zomerse insteek. Zo ging de eerste episode over het chronisch ontbreken van AAA-games tijdens de (zomer)maanden juli & augustus. Ook maakte hij een werkstukje over tien toffe gameminded spots in Europa. Het derde zomerse stukje nijverheid draait om de games die in de eerste helft van 2023 het beste verkochten. Welke games waren dat? JJ zocht het zoals altijd uit.

Welke games eerste helft 2023 domineerden de charts?

De afgelopen weken hebben jullie (hopelijk) kunnen genieten van de video’s waarin de presentatoren melden wat voor hen de tofste games waren van de eerste helft van 2023. Die keuze werd bepaald op basis van smaak. En niets is zo persoonlijk als smaak. Gelukkig maar, anders zou iedereen hetzelfde leuk vinden. En dat is een partijtje boring. JJ wilde weten of de persoonlijke keuzes van de crew een beetje overeenkwamen met de smaak van de rest van de gamers. Hoe JJ dat kan checken? Door op zoek te gaan naar de verkoopcijfers van de games uit de eerste helft van 2023. En dus trok hij het internet op.

Verkoopcijfers worden steeds minder makkelijk vrij gegeven

Het zoeken naar verkoopcijfers is een verhaal apart. Publishers zijn vandaag de dag niet bepaald happig om hun verkoopcijfers zo maar vrij te geven. Logisch, als jouw spel voor geen ene meter verkoopt, dan wil je dat liever voor jezelf houden. In Nederland is de GfK bijvoorbeeld gestopt met het vrijgeven van verkoopcijfers. Gelukkig weet JJ een beetje de weg en vond hij de plekken waar hij de cijfers wel kon bemachtigen. En dus gaat hij in deze video een beeld schetsen van de commerciële succesnummers en die tegenover onze eigen smaak zetten.

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch