Menu Premium
Loading...

Hot Topic: is streamen en gamen echt zo ongezond?

03/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

U heard it here first. Not. Tijdens de Hot Topic van deze week bespreken JJ, Skate en Koos of zij ook vinden dat streamen ongezond is. Koos en Skate streamen ten slotte zelf en kunnen dus vanuit hun oogpunt beargumenteren of ze iets merken van de fysieke gevolgen die het met zich meebrengt.

De houding tijdens het streamen

Dat is voornamelijk het probleem. Niet per se het lang turen naar een scherm, ondanks dat dit ook voor je ogen natuurlijk niet bevorderlijk is, maar de houding tijdens het gamen is voornamelijk een groot probleem.Deze houding is namelijk geen bevorderlijke houding voor onder meer je schouders en je rug. Je kunt daar eenvoudig rugklachten en andere mankementen aan over houden waar je als mens niet vrolijk van wordt. Daarnaast is het ook gebleken dat gamen als een verslaving gezien dient te worden. Iets wat door veel mensen nu nog niet gedaan wordt. Misschien wordt het na meerdere onderzoeken toch tijd om gameverslaving als ziekte te zien.

Genoeg voorbeelden

In dit item worden een paar namen genoemd waarvan je zou kunnen zeggen dat dit inderdaad schoolvoorbeelden zijn. En dit zijn niet alleen voorbeelden van hele grote streamers die even een break hebben genomen omdat ze fysieke ongemakken hadden, maar ook Nederlandse streamers. En het gaat ook niet per se om streamers die veel en lang spelen. Ook streamers die wat minder lang of intensief gamen kunnen gewoon last krijgen en stoppen dankzij hun klachten een tijdje met streamen.

Ben jij een streamer en zo ja merk jij wat van deze fysieke ongemakken die komen met het intensief streamen van games? Zou jij, als iemand die wil beginnen met streamer, dit als reden zien om niet te gaan streamen? Deel je meningen en bedenkingen in de comments hieronder en laat zien wat je van het item en het onderwerp vond.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch