Menu Premium
Loading...

Hot Topic: hoe ver gaat het entitlement van de Star Wars fanbase?

09/01/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Star Wars. Je kunt er, zelfs als je geen fan bent, eigenlijk niet omheen. Koos is natuurlijk fan deluxe, Jelle kan er ook wel over meepraten en JJ is vooral benieuwd naar wanneer je mag praten over Star Wars. Het gaat dus over het welbekende entitlement van de Star Wars-fans. Want die is groot en gaat ver. Heel ver.

Het jaar van Star Wars

Want er was afgelopen jaar nogal veel voor de fans van de franchise. Het meest recent is natuurlijk de gloednieuwe film, tevens het einde van de saga: The Rise of Skywalker. Een film waar Koos en Jelle natuurlijk al uitgebreid over gepraat hebben en waar het in menig huiskamer misschien wel dagelijks over gaat. Zeker niet altijd positief. Dan heb je de serie van Netflix, The Mandalorian, die met gemixte emoties is ontvangen. Op het begin en het einde van de serie wordt positief gereageerd, maar alles wat daartussen plaatsvindt wordt gezien als een soort van opvulling. En dan is er natuurlijk nog de meest succesvolle game van de franchise ooit: Jedi Fallen Order. Ook daar is de kritiek vooral positief en raken mensen maar niet uitgepraat over de singleplayer game. Kortom: een mooi jaar voor de fans.

Entitlement

Veel mensen buiten de community/fanbase kijken soms met argwaan naar de uitspraken van de fans. Je hoeft alleen maar naar de reacties op trailers (vooral van de films) te kijken om te zien hoeveel Star Wars voor veel mensen betekent of heeft betekent. Maar feit is ook dat sommige hier te ver in kunnen gaan. Zo is er een characters (wie dat is hoor je tijdens het item) die uit de film is geschreven omdat de fans niet tevreden met haar waren en zijn er mensen die vinden dat je mag pas praten over Star Wars als je bepaalde dingen hebt gezien of gedaan.

Deze video is mede mogelijk gemaakt door gcorelabs.com

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch