Menu Premium

Destiny: House of Wolves Trials of Osiris uitgelicht door Bungie

Gamekings Redactie 29/04/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na de eerste stream omtrent de komende DLC van Destiny: House of Wolves, was het vandaag tijd voor stream nummer twee. Vorige week ging het er vrij rustig aan toe en werden we meegenomen door zowel de nieuwe social plek The Queen’s Bay, als de oude vertrouwde Tower. Vandaag kwam er wat meer geweld aan te pas, want Bungie liet ons kennismaken met de werkelijke inhoud van de nieuwe modus: Trials of Osiris.

De geruchten omtrent Trials of Osiris spelen al enkele weken. De ene na de andere theorie over wat de modus nou zou inhouden, kwam voorbij, maar nu hebben we dan eindelijk de officiële toelichting van Bungie zelf mogen ervaren. Trials of Osiris is een nieuwe modus in de Crucible, het PvP-gedeelte van Destiny. Om deel te nemen moet je bij de desbetreffende NPC, Brother Vance, toegang kopen in de vorm van een ‘passage of Osiris’. Het is een soort strippenkaart, die je ook telkens opnieuw kan kopen. Om mee te doen aan de modus is dus niet moeilijk; blijven meedoen wel. Trials of Osiris is namelijk een 3 vs. 3 eliminatie modus. Je dient samen met twee maten (er is geen matchmaking) een ander team van drie guardians te elimineren binnen twee minuten. Je kunt slechts gerevived worden door je teammaten, dus opletten is een must. Het team dat als eerste het andere team vijf maal elimineert, wint en krijgt dus een winst erbij op zijn ‘strippenkaart’. Als je drie keer verliest of negen keer wint, dien je een nieuwe passage te kopen.

De modus gaat gepaard met eigen uitrusting en andere nieuwe gebruiken. Zo is het mogelijk om de gear waarvoor je speelt ook te verdienen na een ronde, in plaats van het stuk per se te moeten kopen nadat je er uren voor hebt gespeeld. Je passage is er niet alleen maar om je statistieken bij te houden en om maar nieuwe passages aan te schaffen, maar kan ingeleverd worden voor ‘reward packages’. Er zijn reward packages beschikbaar voor twee, vijf of acht gewonnen potten. Je moet dus zelf bepalen of je het risico wil nemen om door te spelen met de kans dat je je winstpartijen voor niets hebt gevierd. Om dat risico draaglijker te maken, verkoopt Brother Vance ook ‘supplies’. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je alvast een winst op je passage hebt zonder iets te hoeven doen, of dat er een verlies wordt weggeschreven. Daarnaast heb je natuurlijk ook gewoon de keus om speciale Trials of Osiris-gear en -wapens te kopen met je zuurverdiende overwinningen.

Je moet er zeker van zijn dat je je op je best richting het strijdveld begeeft, want net als in Iron Banner zijn de verschillen tussen levels ingeschakeld. Het begeven naar het strijdveld kan echter niet elk moment wanneer je maar wilt. Het is een event dat zich elk weekend herhaalt en sluit met de wekelijkse reset op dinsdag 10:00 uur. Omdat het er vrij tactisch aan toe zal gaan, speel je het hele weekend dezelfde map, zodat je als team kan groeien en nieuwe tactieken kan vinden. De map zal echter wel elke week vernieuwd worden, zonder dat vooraf wordt aangekondigd welke map de bestemming is voor dat weekeinde.

Destiny: House of Wolves verschijnt op 19 mei en tot die tijd krijgen we nog genoeg info te verduren. Volgende week woensdag staat namelijk de stream over de Prison of Elders op het programma, waarin Bungie ons meer zal gaan vertellen over de nogal vage endgame modus.

Destiny: House of Wolves Trials of Osiris uitgelicht door Bungie

Destiny: House of Wolves Trials of Osiris uitgelicht door Bungie

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch