Menu Premium
Loading...

The Evil Within Hands-on

28/05/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is inmiddels al enige tijd geleden dat we een goede survival-horror game hebben gezien. Na Resident Evil 4 heeft deze serie nooit echt meer boven de middelmaat uitgestoken. In 2008 werden we verrast door een aangenaam goede survival-horror game in space, genaamd Dead Space. Inmiddels is het al enige tijd geleden dat we een kwalitatief potje hebben kunnen griezelen in een AAA-game. Gaat The Evil Within daar verandering in brengen? Kom erachter en check The Evil Within Hands-on.

Vorig jaar op de E3 werden we verrast door de gruwelijk bloederige beelden van The Evil Within. Nu bijna een jaar later heeft Pascal twee levels mogen spelen. Hij vertelt Jelle en jou er alles over in deze hands-on preview. Zoals je misschien wel weet is The Evil Within gemaakt door Shinji Mikami, deze beste man is onder andere verantwoordelijk voor de succesvolle Resident Evil-reeks. Daarnaast heeft hij andere typisch Japanse titels als Viewtifull Joe en Vanquish op zijn naam staan. Een getalenteerde gameontwikkelaar met een flinke cv. Wanneer je het cv van Shinji Mikami ziet, valt je direct op dat zijn voorliefde uitgaat naar survival-horror. Hij wil van het slechte imago af dat de Resident Evil-games de afgelopen jaren met zich meedragen en is daarom een eigen gamestudio begonnen, genaamd Tango Gameworks. Met deze studio is hij aan de slag gegaan aan een compleet nieuwe IP: The Evil Within. Wil je weten hoe eng deze game wordt? Pascal vertelt je er alles over. Check zijn beleving in deze The Evil Within Hands-on.

Je speelt als detective Sebastian Castellanos die terecht is gekomen in een soort zieke schemerwereld. Hij doet er alles aan om te ontsnappen uit deze akelige situatie. Dit levert spannende momenten op waarin je onder andere moet vluchten voor een enorme gast met een kettingzaag. Een situatie waar je je liever niet in bevindt. Of toch wel? Dit hoor je van Jelle en Pascal in deze The Evil Within Hands-on.

Ontwikkelaar: Tango Gameworks
Uitgever: Bethesda Softworks
Platform: PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360 en PC.
The Evil Within Hands-on

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch