Menu Premium
Loading...

Drijft angst voor Red Dead Redemption 2 Anthem naar maart?

09/05/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Financiële verslagen en -bijeenkomsten zijn elke keer weer hele fijne (en betrouwbare) bronnen van informatie voor game-journalisten, want blijkbaar willen publishers financiële analisten meer vertellen dan ons persmuskieten. Zo ook Electronic Arts. Zij maakten gisteren de cijfers van hun vierde kwartaal van het fiscale jaar 2018 bekend en gaven daarin wat details over hun aankomende games en dan met name Anthem. De chief financial officier Blake Jörgensen hield een speech en meldde dat Bioware’s nieuwe kindje Anthem, als alles goed verloopt, in maart 2019 verschijnt op PC, PlayStation 4 en Xbox One. We kunnen nu al niet wachten…

Februari en maart 2019 worden dure maanden voor gamers

Anthem zal echter niet de enige game zijn die dit tijdstip van het jaar uitkiest om ten doop te worden gehouden. De hele industrie schijt momenteel namelijk zeven kleuren stront vanwege de komst van Rockstar’s Red Dead Redemption 2. Een release rond de maand oktober wordt voor een bepaald type games (non mainstream MP-games) gezien als commerciële zelfmoord. En dus verkassen ze allemaal naar een ander tijdstip. Tenminste nog een andere grote game, die JJ helaas niet met naam en toenaam mag noemen, zal naar het einde van het fiscale jaar verkassen. Waarmee publishers het probleem ‘Red Dead Redemption 2’ misschien ontlopen, maar nu wel te maken hebben met de onderlinge concurrentie. Hoe ziet JJ dit?

Anthem moet het begin zijn van het terugwinnen van de tere gamer-zieltjes

En dan Anthem zelf. Dat gaat volgens JJ een zeer belangrijke titel voor Electronic Arts worden. Het bedrijf heeft het afgelopen jaar immers een hoop klappen gehad en flinke imagoschade geleden door de microtransacties en lootbox-ellende. JJ vertelt je in dit nieuwsitem waarom hij denkt dat Anthem het begin moet zijn van het terugwinnen van deze tere gamer-zieltjes. Ga er dus maar even lekker voor zitten en check het item over de angst voor Red Dead Redemption 2 en de releasedatum van Anthem in maart 2019.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch