Menu Premium
Loading...

Metal Gear Solid Special: Snake’s Legacy

07/12/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Yes! Een spiksplinternieuwe special op Gamekings.tv! Koos en Skate zijn de studio ingedoken om het te gaan hebben over de Metal Gear Solid-franchise. Het is inmiddels negentien jaar geleden dat de eerste Metal Gear Solid uitkwam. In 1998 kwam het originele deel uit voor de PlayStation van Sony. Sindsdien heeft de serie een hoop aanzien gekregen. Zowel Koos als Skate hebben de serie zien groeien. Laatstgenoemde heeft in 1987 zelfs Metal Gear, de voorloper van de Metal Gear Solid-franchise, gespeeld. Het duo blikt terug op wat de serie nou zo sterk heeft gemaakt. Benieuwd naar de verklaring van de heren? Check nu Metal Gear Solid Special: Snake’s Legacy!

Wat heeft de Metal Gear Solid-franchise zo groot gemaakt?

Gameplay anno 1987 was nog open voor geheel nieuwe inzichten en initiatieven. Hideo Kojima streefde ernaar een game te maken waarin de speler constant op het puntje van zijn of haar stoel zou zitten. Stealth gameplay was vroeger niet zo aanwezig in games als tegenwoordig het geval is. Het eerste deel blinkte hierin dan ook uit. Mensen hadden weinig of niet ervaren hoe het is om sluipend een level door te gaan en constant op je hoede te moeten zijn. Hiernaast staat de Metal Gear Solid-franchise bekend om diens ellenlange en in grote getale aanwezige cutscenes. Deze zijn binnen de community een punt van discussie. Er is een groep die de filmpjes kan waarderen. De productiewaarde liegt er immers niet om. Anderen irriteren zich echter aan het grote aantal filmpjes.

Hoe kijken jullie terug op de Metal Gear Solid-franchise? Hebben jullie alle games gespeeld? Laat je horen in de comments onder Metal Gear Solid Special: Snake’s Legacy!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch