Menu Premium
Loading...

Interview met Joris-Jan van ’t Land over Arma 3

Google Plus Jan Johan Belderok
02/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is een bijzondere dag vandaag, want we hebben maar liefst twee JJ’s in de studio zitten. Onze eigen JJ heeft namelijk niemand minder dan Joris-Jan van ’t Land uitgenodigd voor een interview. Zegt die naam je niet meteen iets? Als we Arma noemen begint er vast wel een lampje bij je te branden. Joris-Jan is namelijk projectleider bij Arma 3. Reden genoeg dus om te kijken naar het interview met Joris-Jan van ’t Land over Arma 3.

De alpha van Arma 3 is inmiddels voor iedereen te downloaden, Bohemia Interactive is binnenkort op de E3 te zien en ook de beta van Arma 3 zal snel uitkomen. Maar waar natuurlijk iedereen op wacht is de officiële release van Arma 3.

In de tactische shooter van de Tsjechische studio is waarheidsgetrouwe gameplay ontzettend belangrijk. Je zal dus ook wel een beetje geduld moeten hebben tijdens het spelen van deze game, want Arma 3 is geen shooter waarin je als een Rambo achter elkaar je tegenstanders kapot aan het knallen bent. Het is dan ook niet voor niets zo dat zelfs militairen deze game spelen als oefening. Je zal tactisch te werk moeten gaan om zo ongezien bij je tegenstanders te kunnen komen, waarbij samenwerking met je teamgenoten ontzettend belangrijk is.

Heb je altijd al willen weten of Bohemia Interactive er ooit aan gedacht heeft een ander soort shooter te gaan maken? Of waarom Arma: Cold War Aassault niet de naam Operation Flashpoint mocht krijgen? Dat, en natuurlijk nog veel meer, kom je allemaal te weten in het interview met Joris-Jan van ’t Land over Arma 3.

Interview met Joris-Jan van 't Land over Arma 3

Loading...
 • Baspower

  JJ en JJ. Lekker lang item!

 • KritischeDuif

  Mjam, smullen zo’n item.

  PS. De Alpha is ook al op Steam en is nog voor 25 eurootjes, de Beta zal denk ik iets van 30-40 euro zijn en de full-game zal 50 euro zijn.

  • m_knifemaker

   Waarbij het wel belangrijk is om te melden dat 25 euro je toegang tot alpha, beta en full game geeft. Dus het is niet dat je los voor de alpha, beta én fullgame moet betalen. Het wordt duurder afhankelijk van in welke fase je het koopt (alpha fase, beta fase, retail fase).

 • PanzerDragoon

  Geweldige item

 • Raikkonen1994

  Mooi item inderdaad, Joris-Jan praat ook lekker makkelijk en het is prima om naar te luisteren. Toffe gast!

 • Ronn3y

  Joris-Jan-Johan

 • Tijl Van de Velde

  Zeer, zeer, zeer interessant item als je het mij vraagt. Het lijkt me alleen verschrikkelijk moeilijk om onder de knie te krijgen.

  • djlex

   er zijn genoeg mensen online die je willen helpen. vooral mensen in een community die hetzelfde zoeken als jij. Ook zij wisten in het begin niet veel maar met tactieken en samenspelen kom je tot het eind van de missie.

  • Roland

   Ik speel dit (nog) niet -heb wel Flashpoint gespeeld overigens- maar uit mijn ervaring kun je heel veel online vinden. YouTube guides & tutorials, tips & tricks, fora, clan sites, ga zo maar door.

 • sa_nl

  Klasse Item mensen, het niveau stijgt weer.

  Waarom zegt JJ altijd dat pc games buggy zijn, dat is echt niet bij de grote titels JJ, en het ligt er aan op wat voor pc je het speelt. Heb je goede spullen in je pc zitten, dan heb je zelden last van bugs in een game. Op Arma na dan ;>)

  • $21746444

   Ja skyrim op de PS3 kon je hele gamesave laten crashen. Vind het ook een beetje overdreven.

  • Roland

   En steeds meer console games worden ook steeds vaker half klaar afgeleverd (gamemodes die eruit gerukt worden, day 1 dlc, day 1 patches, bugs).

 • Nick Chronic

  Ik heb ook de alpha versie en het is een vette sim game er is alleen 1 ding je moet een hele dikke videokaart hebben om m op hoge graphics te spelen heb zelf een msi r7950 game zit tussen low en standard in terwijl veel andere games op ultra kunnen en dat is wel jammer.

  • $25395043

   ik heb ook een 7950 en de multiplayer draait niet echt soepel bij mij helaas. Gemiddeld zo’n 25fps terwijl de videokaart maar zo’n 40% belast wordt en de cpu ook zo’n 40% (3570k). In de singleplayer haal ik wel de 60fps. Ik hoop echt dat ze de framerate onder controle krijgen want soms is het gewoon niet te doen! Vind het heerlijk om te switchen tussen Battlefield 3, Heroes and Generals en Arma 3. Ik kijk in ieder geval uit naar de beta!

  • Flap Drol

   Mijn ervaring met arma 2 en 3 is juist dat je een snelle cpu nodig hebt. Er zitten ook opties in waarmee je de videokaart mee op z’n knieen krijgt (8x aa, 150% resolutie), maar bij een groot gevecht in een stadje is de cpu vrijwel altijd de bottleneck.

   • Nick Chronic

    Ik heb een amd phenom II X6 1055T denk dat deze snel genoeg is

    • Flap Drol

     Arma is niet fantastisch multithreaded, schaalt redelijk tot 3 cores, je hebt nog wel wat aan 6 cores, maar niet veel, je kan beter een snelle quad hebben.

     “snel genoeg” bestaat ook niet echt bij deze games, als je 500 soldaten in de map zet is de cpu bijna altijd de beperkende factor.

     Als je je settings gaat tweaken zou ik de cpu zo veel mogelijk proberen te ontlasten, dus viewdistance laag, object viewdistance laag, model detail laag/medium, terrain detail laag/medium. PiP (picture in picture) uit, particles laag.

     de rest kan gewoon goed hoog, textures, shadows, antialiasing, hdr quality etc, aangezien die zwaar zijn voor de videokaart (die vrij snel is)

 • mepke

  goed item!

 • djlex

  Goed item Gamekings!! ben blij dat jullie Arma 3 zo in het nieuws zetten.

  Er zijn heel veel goede clans en communitys, zelfs in nederland is er een
  grote community voor Arma. Op het moment wordt er nog veel Arma 2 gespeeld maar de meeste clans en communitys gaan binnnenkort over op Arma 3. Ook vanuit de Ghost recon hoek zijn er veel mensen die nu naar Arma 3 over gaan omdat je hele mooie Close Quater Battels (cqb) kunt hebben. Ieder huis kun je namelijk betreden.

  Het samenspelen zoals al gezegd is in het interview geeft een extra dimensie aan het spelen. Als je het een keer gedaan hebt wil je niet anders meer 😉

  doordat het vrij is kun je zelf gebruik maken van mods die het toestaan dat je gerevived kunt worden door de medic in je team om zo weer verder bij je team te spelen. Dit geeft het spel een langere levensduur en ben je na 1 kogel niet direct op de basis gespawned.

 • Cool

  Vet item

 • lijk mij een leuk spel en door de informatie in dit item word het voor mij zeker een game op mijn lijst met games die ik ga kopen dit jaar.

 • *PC

  Ik ben van orogeen een unreal tournament speler.

  Deze game is het tegen overgestelde , deze game trekt me niet maar ik kan deze game wel erg waarderen .

  Ze doen niet 12 in dozijn zo als cod en bf doen , ze doen hun eigen ding en dat is zo veel mogelijk realisme dit valt ook niet onder FpS volgens mij.

  Als je met amra fans praat om youtube dan praten ze niet echt over een fps game.

  Dit is hardcore van realisme zo AMRA , zo als unreal tournament 2k4 de gestoorde wicked skill shooters is.

  Zeker een vette game als echt van realisme houd en niet van het simpel werk houd.

  Meer dan 64 gamers en zelf geen limiet aan gamers die op server in een game kunnen komen dat klinkt erg leuk.

 • Gabe Newell speelt DayZ!? Schitterend XD

  • WoepWoep

   Gaben!

 • Footworxx

  Volgens mij heeft hij het over de shacktac-clan met dsylecxy als bekendste youtuber. http://www.youtube.com/user/Dslyecxi check zeker zijn video’s moest je geïnteresseerd zijn in arma. In die filmjes wordt pas echt duidelijk tot wat arma in staat is.

  • Roland

   Kan niet meer ophouden met kijken….

   • Patrick van de Sluis

    Aanstekelijk hea! Zijn YT kanaal heeft me een week slapeloze nachten opgeleverd :p

    • Roland

     En mij overtuigd hem aan te schaffen en nieuwe PC te bouwen (dure grap maar te oud om te upgraden). Maar de game is goedkoop, koop een alpha krijg de beta en final gratis (toch?).

     • Patrick van de Sluis

      Klopt inderdaad. Goeie keuze, als je het geld er tenminste voor hebt 😉

     • Roland

      Nog wel. Daarna niet meer lol. Nou ja nog klein beetje spaargeld over. Kan tot zo’n 1200,- gaan denk ik maar mik op zo’n 1000,- en probeer onderdelen zo goedkoop mogelijk te krijgen bij betrouwbare e-shops (hoop dan niet over 1100 te gaan). Snelste i5 met een HD 7950 op en Z77 MoBo, rest is nog enigszins open. PS4 Koop ik later vast nog wel eens na een flinke afprijzing en dan zijn er tenminste genoeg games voor.

 • Leuke gast, goed item!

 • Patrick van de Sluis

  Goed item, lijkt me een aardige gast! @Footworxx:disqus Dat is sowieso Dslyeci (onmogelijke manier om letters aan elkaar te reigen), hij deed ook die TrackIR promotie al.

 • Pep

  Relaxte en oprechte gozer is dat!

 • sammy1999v@gmail.com

  ik heb ook de alpha en hij is zo fucking vet ik ga hem zeker helemaal kapot spele

 • Zet een piano neer Ipv een tafel, en JJ speelt de engeltjes uit de hemel

 • vlissinger

  de eerste Arma super veel gespeeld…..nog steeds speel ik die wel eens…echt goeie shit !

 • Reill

  He tof, dit is een fijne verrassing 🙂 Zeer geinteresseerd in het spel. Heb Arma en de Dayz mod nog niet gespeeld, dus ben benieuwd. Wel zin in een moeilijk spel.

  Deze gast mag trouwens wel vaker langskomen haha, altijd erg tof om een developer te zien, helemaal als die nederlands praat. Hij praat daarnaast ook lekker weg, dus dat is ook tof. Zie je echt aan dat de mensen achter games ook mensen zijn die een passie hebben voor hun product(en).

  Daarnaast hoop ik dat Gamekings zeker in gaat op de uitnodiging van hem. Lijkt me tof om een item in praag en in hun studio te zien.

  Goed interview jongens!

 • JJ en JJ… nou das toch leuk!

 • Bogson

  Toen ik DayZ speelde, kreeg ik weer zo’n World of Warcraft Vanilla verslavings gevoel… knap gedaan maar zeker niet goed voor mijn leven 😉

 • sander suijkerbuijk

  Als je echt het gevoel van Day-Z wil ervaren check dan het youtube kanaal van FrankieonPCin1080P. Maakt Dayz video`s in een verhaal vorm. Zeer professioneel gedaan. En leuke droge engelse humor.

 • Pingback: Anoniem()

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord