Menu Premium
Loading...

Indiekings over San Francisco en de GDC 2015

10/03/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Emiel is net terug uit Amerika en heeft veel te vertellen over zijn trip naar de Game Developers Conference. Ben jij net zo benieuwd als Jelle over wat voor een vette shit hij daar allemaal gezien heeft? Check dan dezeĀ Indiekings over San Francisco en de GDC 2015!

De GDC, oftewel Game Developers Conference in San Francisco is een jaarlijks evenement waar heel veel game-ontwikkelaars bij elkaar komen. Er zijn ook prijsuitreikingen zoals de Game Developers Choice Awards, die dus niet perse op de consument zijn gericht, maar meer gaan over hoe goed games bij andere ontwikkelaars in de smaak vallen. De GDC huist ook het Independent Games Festival, wat meer op de Indie-tak van de industrie is gericht. Developers van over de hele wereld komen ook naar de GDC voor de zogenaamde “talks”. Dit zijn presentaties gegeven door ontwikkelaars over de verschillende aspecten van het maken van games.

Emiel is bij veel van deze talks aanwezig geweest en er zijn er zeker een paar blijven hangen. Hij vertelt Jelle onder andere over hoe hij, als indie-developer, enorm veel aan de talk van Croteam heeft gehad over het streamlinen van bug-hunten in games. Tevens deelt hij hoe een presentatie van Ryan Green over zijn game That Dragon, CancerĀ  hem diep geraakt heeft.

Vooral dit en meer, dus check snel het item! Laat ook gelijk even weten wat jij het hoogtepunt van de show vond en welke games je absoluut wil spelen!

Indiekings over San Francisco en het GDC 2015

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch