Menu Premium
Loading...

Gaat Star Citizen zijn beloftes waarmaken?

14/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het lijkt alweer enige tijd geleden dat er een vette space-sim is geweest. Vele mensen hebben de afgelopen jaren kennis gemaakt met EVE Online, maar een grote groep lijkt op zoek naar iets nieuws. Star Citizen is iets nieuws! De game belooft ons alleen gouden bergen. Dan blijft er natuurlijk maar één vraag over: Gaat Star Citizen zijn beloftes waarmaken? Deze vraag gaan Jelle en Boris proberen te beantwoorden in deze vooruitblik op Star Citizen.

De man achter Star Citizen is Chris Roberts en dat is geen onbekende in de space-simulator wereld. Hij maakt eerder al games als Wing Commander en Freelancer, en wist hier de nodige spelers lang mee bezig te houden. Deze games liggen alleen al een tijdje achter ons en dus is het niet heel vreemd dat hij met een nieuwe game komt die zicht afspeelt in de ruimte. Hij heeft immers tijd genoeg gehad om over een nieuwe game na te denken en de huidige techniek biedt ook extra speelruimte.

Voordat Chris Roberts aan zijn nieuwe avontuur begon, was hij aan het werk voor grote uitgevers. Bij Star Citizen pakt hij het op een hele andere manier aan. Star Citizen is namelijk begonnen als een Kickstarter-project en de game heeft al de nodige mensen overtuigd om het te ondersteunen met donaties. De game heeft zelfs zoveel geld opgehaald dat er al de nodige extra stretch-goals zijn bereikt. Door al dit geld wordt er ook steeds meer beloofd aan ons. Jelle en Boris gaan dan ook de vraag ‘Gaat Star Citizen zijn beloften waarmaken?’ proberen te beantwoorden.

Ontwikkelaar: Cloud Imperium Games
Uitgever: Cloud Imperium Games
Platform: PC

Gaat Star Citizen zijn beloftes waarmaken?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch