Menu Premium
Loading...

Gaat Star Citizen zijn beloftes waarmaken?

14/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het lijkt alweer enige tijd geleden dat er een vette space-sim is geweest. Vele mensen hebben de afgelopen jaren kennis gemaakt met EVE Online, maar een grote groep lijkt op zoek naar iets nieuws. Star Citizen is iets nieuws! De game belooft ons alleen gouden bergen. Dan blijft er natuurlijk maar één vraag over: Gaat Star Citizen zijn beloftes waarmaken? Deze vraag gaan Jelle en Boris proberen te beantwoorden in deze vooruitblik op Star Citizen.

De man achter Star Citizen is Chris Roberts en dat is geen onbekende in de space-simulator wereld. Hij maakt eerder al games als Wing Commander en Freelancer, en wist hier de nodige spelers lang mee bezig te houden. Deze games liggen alleen al een tijdje achter ons en dus is het niet heel vreemd dat hij met een nieuwe game komt die zicht afspeelt in de ruimte. Hij heeft immers tijd genoeg gehad om over een nieuwe game na te denken en de huidige techniek biedt ook extra speelruimte.

Voordat Chris Roberts aan zijn nieuwe avontuur begon, was hij aan het werk voor grote uitgevers. Bij Star Citizen pakt hij het op een hele andere manier aan. Star Citizen is namelijk begonnen als een Kickstarter-project en de game heeft al de nodige mensen overtuigd om het te ondersteunen met donaties. De game heeft zelfs zoveel geld opgehaald dat er al de nodige extra stretch-goals zijn bereikt. Door al dit geld wordt er ook steeds meer beloofd aan ons. Jelle en Boris gaan dan ook de vraag ‘Gaat Star Citizen zijn beloften waarmaken?’ proberen te beantwoorden.

Ontwikkelaar: Cloud Imperium Games
Uitgever: Cloud Imperium Games
Platform: PC

Gaat Star Citizen zijn beloftes waarmaken?

Loading...
 • Dark Descent

  Naast star citizen hebben jullie starbound al geprobeerd? Erg tof

 • RolfSki

  Beter laat dan nooit. Goed dat jullie eindelijk aandacht gaan besteden aan deze game, het grootste crowd funding project ooit. Deze game is belangrijk, niet alleen omdat ie waanzinnig wordt maar ook omdat ie de hele games industrie op zijn kop aan het zetten is.

  Niet alleen is het de grootste indie titel ooit (meer budget dan Far Cry 3 en dat zonder een Ubisoft) de manier waarop die wordt ontwikkeld (modulair en het publiek kijkt en test mee) is volstrekt uniek.

  Reken maar dat ze bij de grote uitgevers peentjes zitten te zweten. Als je aan EA een jaar geleden had gevraagd of er een markt zou zijn voor een PC-only space sim die alleen op zware game monsterbakken draait, dan hadden ze je recht in je gezicht uitgelachen.

  Inmiddels hebben al meer dan 350.000 backers het tegendeel bewezen en de traditionele, op safe spelende uitgevers een dikke middelvinger gegeven. Als je de SC fora leest dan merk je echt dat deze game voelt als een verademing voor een hoop PC gamers die het zat zijn om door de traditionele uitgevers als tweederangs publiek behandeld te worden dat alsmaar wordt opgescheept met console ports. Ik durf dan ook te wedden dat een aanzienlijk deel van het succes van deze crowd funding campagne niets anders is dan een protest met de portemonnee tegen de grote uitgevers.

  • Rapper_Sjors

   – PC gamers het echt zat zijn om door de traditionele uitgevers als tweederangs publiek behandeld te worden dat alsmaar wordt opgescheept met console ports –

   Komt door de verkoopcijfers. En die ports vallen reuze mee. En voor een bedrijf als EA gaan ze echt niet zo’n risico nemen. Dit is een kickstarter dat is even wat anders. Op consoles wordt nou eenmaal veel meer verdiend. klaar.

   • Ruben Mennink

    PC games doen het anders prima hoor. Starcraft 2: Wings of Liberty verkocht als een tierelier. Starcraft 2: Heart of the Swarm idemdito.

    Diablo 3, Torchlight 2, The Witcher 2, League of Legends, World of Warcraft, Guildwars 2 etcetera etcetera.

    • Rapper_Sjors

     Dat weet ik maar als je het vergelijk met console verkopen.

     • Ruben Mennink

      Ligt eraan, als je een goede game maakt die alle mogelijkheden van de PC benut dan kan je vergelijkbare sales krijgen met die van de consoles. Maar dan moet het wel iets zijn wat op de consoles minder goed tot zijn recht komt.

      Dus de RTS, MMORPG en de grafisch intensieve games.

      Omdat matige ports van console games niet als warme broodjes over de toonbank gaan, denken publishers dat er geen winst te behalen is. Terwijl games die specifiek met de PC als hoofdplatform worden gemaakt laten zien dat er heus een markt voor is. League of Legends en World of Warcraft zijn niet voor niets de meest gespeelde games.

     • Rapper_Sjors

      Ik doel meer op het feit als je dezelfde game released op alle platformen dat consoles altijd meer verkoopt.

     • Capt. Obvious

      Sjors welke egames spelen heb jij voor het laatst op de concole gezien? Zeg maar die serieus genomen worden.. 😛

 • Xarkov

  U.S.S. Hard-On

  xD

 • Assassin

  Nog nooit van gehoord. Maar ben nu toch wel benieuwd. Helaas kan je deze game dus blijkbaar alleen op goede PC’s draaien dus dan wacht ik maar op een console versie als die komt.

  • Marc

   Kun je lang wachten denk ik

 • Tijl Van de Velde

  Wie is er hier nog backer bij dit goddelijk project? Ik alvast wel, en icm de Oculus Rift zou dit weleens de sim van de eeuw kunnen worden.

  🙂

  • Voxxel

   Ja ik ook. De goedkoopste optie genomen met alpha en beta toegang. Gelukkig wel in before LTI niet meer werd toegekend aan nieuwe backers.

  • Glenn91

   300i hier. Hou het project zeer nou bij en heb ook al in de hangar module rondgelopen(maar dat heb je binnen 10 minuten ook wel gezien).

  • Glenn91

   300i hier. Hou het project zeer nou bij en heb ook al in de hangar module rondgelopen(maar dat heb je binnen 10 minuten ook wel gezien).

 • Brinq

  In EVE kan alles wat jullie nu zeggen volgens mij. Be ready for the shitstorm.

  • Voxxel

   Geen shitstorm, EVE en Star Citizen zijn games uit verschillende genres die wel wat overlap hebben, dus niet goed te vergelijken.

   • Brinq

    Dat geloof ik direct, maar voor mij (de leek) lijkt het exact dezelfde inhoud te hebben, met als enige verschil dat de point of view (3rd person – First person) verschilt tussen de games.

    • Voxxel

     EVE is veel meer een traditionele MMO met spacesim elementen. Je hebt in EVE ook geen directe controle over je schip. Star Citizen is meer een traditionele spacesim met MMO elementen waarbij je direct je schip aanstuurt (denk aan joystick controls). Alleen dat al maakt het een wereld van verschil als je speelt. NB uiteraard heb ik Star Citizen nog niet gespeeld, maar wel alle andere games waar Chris Roberts aan heeft gewerkt en ik volg de ontwikkelingen nauwlettend.

    • Marc

     Lees Roberts stuk over de multiplayer van Star Citizen door, gaat toch wel heel anders worden dan EVE:
     https://robertsspaceindustries.com/comm-link/transmission/12770-Chris-Roberts-On-Multiplayer-Single-Player-And-Instancing

     Je moet het inderdaad veel meer zien als direct control first person space sim. De keerzijde hiervan is dat de multiplayer ge-instanced moet worden, omdat je met dat soort detail niet met duizenden gelijk op dezelfde server kan zitten.

     Daarnaast is de multiplayer universe en economie veel meer NPC driven en niet volledig gecontroleerd door de speler.

     EVE en SC zijn echt totaal verschillende games.

 • RickFM

  Even over die verzekering. Als je bij het begin gepledged heb, heb je een levensverzekering bij dat schip gekregen (dus voor altijd). Als je nu nog pledged krijg je ook een verzekering maar voor een bepaalde tijd.

  • Voxxel

   Die levensverzekering stelt niet zo gek veel voor. Alleen de kale hull van het schip is verzekerd, cargo en upgrades niet. Daarbij is een schipverzekering helemaal niet duur om te nemen, dus het is meer een extra gemakje dan iets heel bruuts.

   • Moffelvanpiertje

    Daar ben ik wel blij mee, aangezien ik pas sinds een maand van deze game af weet en ik niet zo iemand ben die Kickstarter projecten ondersteund.

 • kilykil

  deze game lijkt me zo sick,

 • kilykil

  het was gezegd het woord een krote single player om je te introduce in de wereld en als je die hebt gedaan is het een mmo

 • RickFM

  Jullie vroeger je af hoe het zat met die release date als ze steeds eer dingen blijven toevoegen. In principe blijft de release early 2015. Want al die extra dingen kunnen ze gewoon in dezelfde tijd doen omdat ze dan meer mankrachten aan kunnen nemen daar wordt dat geld dan voor gebruikt.

 • Henk Piel

  Kunnen jullie het eens over Path of Exile hebben? aka de Diablo 3 killer.

  • Vincent S.

   de enige D3 killer is D3 geweest. Path of Exile is niks meer dan smoke en mirrors. Illusie van diepgang en variatie. Leuk voor de eerste 2-3 maanden. Maar na meerdere high level personages leer je hoe de game echt in elkaar zit en stelt het geen fuck voor.

   Net zoals een professor die indruk probeerd te maken door een waterval van dure woorden en zo de gemiddelde bezoeker te verwarren dat hij eigenlijk alleen maar onzin uitkraamt.

  • joelvg

   Divinity: Original Sin word de shit 😀
   & kingdom-come-deliverance ziet er ook zeer belovend uit.. kickstarter is echt een awesome nieuwe manier voor devs om game voor gamers te maken ipv publishers

 • Eelco

  Boris heeft het er over dat in eve nauwelijks battles zijn. Dit is onjuist, in eve zijn dagelijks grote en kleine battles met veel kills.
  Dus de info die Boris hier de ether in schiet klopt niet!

  Voor de rest ben ik ook erg benieuwd naar het nieuwe speeltje van Chris Roberts!

 • George van Ruitenbeek

  Gepledged !

  • Walther van Geest

   Pledged!

   Aurora LN,

   Origin 325A Fighter.

   RSI Constellation.

   En alles nog met lifetime insurance. Wat wil een mens nog meer?

 • rataplan

  Destiny rip-off

  • oswald

   ik snap de link niet helemaal maar als er overeenkomsten zijn heeft Destiny dit waarschijnlijk juist van Chris Roberts games afgekeken.

   • rataplan

    Bij nader inzien moet ik inderdaad zeggen dat het weinig tot niets met Destiny te maken heeft.

    Oh man kan echt niet wachten tot Destiny eindelijk uitkomt.

    • Ruben Mennink

     Laten we het kort houden:

     Oetlul.

     • rataplan

      Jij heb ook waarschijnlijk een chromosoom teveel.
      Lees de volledige discussie voordat je reageert.

    • Walther van Geest

     Ik ben het met Ruben eens.

     Oetlul.

     Star Citizen en Destiny liggen zo ver uit elkaar.
     Persoonlijk vind ik Destiny helemaal niet zo interessant.

     Voor star citizen heb ik al de nodige centen gepledged.

     • rataplan

      Je moeder is vast heel erg trots op je.

     • Walther van Geest

      Jammer, erg jammer, dit soort opmerkingen duiden op een overduidelijk intelligentie tekort. Helaas. Fail.

     • rataplan

      Ik moest me blijkbaar me naar niveau verlagen, aangezien je reacties plaatst zonder de hele discussie te lezen.
      Lamlul

 • Talking Monkey

  Dit lijkt me echt super vet, als groot sci-fi fan zijnde.
  Jammer dat ’t pas in 2015 uitkomt, maar is vast ’t wachten waard.

 • Puk Plet

  of dit allemaal niet xD

 • fdennis

  Het zou potentie kunnen hebben. Maar vooralsnog ben ik er sceptisch over. Je kunt je afvragen of je in 2015 een volwaardige game kunt spelen. En niet 1 of andere beta mod.

 • BassieB

  Hoop dat deze game zijn belofte kan waarmaken, ze hebben laatst zelfs belooft om AMD’s nieuwe API Mantle te ondersteunen.

  Net even naar de “store” van de game gekeken, duurste ship pack is 5000 dollar 0_O

  • Walther van Geest

   Er was ooit een pack te koop voor 12.000 USD dacht ik. Daar was er 1 van, en die was nog verkocht ook.

   • Joël

    De duurtste is 15.000 dollar en is helaas niet meer verkrijgbaar. Moet je na gaan, er waren er 100-zoveel stuks van en die zijn allemaal uitverkocht alle 15.000 per stuk $$

    • Marc

     Als je hun een berichtje stuurt dat je graag de 15.000 dollar pack wilt kopen krijg je hem wel hoor. 🙂

 • rukkert scheelio

  Ik was vroeger grote fan van Freelancer, briljant spel! Helaas is daar nooit een nieuw deel van uitgekomen. Dat spel werkte goed omdat het ook simpel was. De dogfights waren simpel en niet al te moeilijk je leerde het binnen een paar minuten. Trading system was ook vrij simpel. Vraag me af of dit ook nog simpel blijft, als het richting eve online en die andere sim? iets met X ofzo? Dan lijkt het me iets te moeilijk.

  • Walther van Geest

   Nooit Star Citizen en de X series in 1 zin noemen. Nooit! Blasfemie!

   • rukkert scheelio

    Lezen is niet je sterkste punt zo te zien.

 • Tjeerd Boumans

  En met Oculus Rift ondersteuning, hoe vet is dat: een space-sim is perfect voor virtual reality!!

 • JWZ

  Geweldig item dit zeg! Jelle jij was ook lekker bezig in dit item gast goedbezig,

 • Niels K

  Ik speel al een aantal jaar EVE Online, ik zit bij de grootste alliance uit het spel, en er worden elke dag honderden, zo niet duizenden kills gemaakt. Op de plaatsen waar je zo genaamd veilig bent omdat er “politie” is, zijn er zelfmoord acties om iemand zijn schip kapot te schieten gewoon omdat het kan. Op de plaatsen waar die politie er niet is geven mensen er over het algemeen niet heel veel om om hun schip te verliezen. Het spel draait om pvp. Je kan overal worden aangevallen en dat gebeurt ook. Ook zijn de gevechten op allerlei schalen, 1v1, 20v20 maar 1000+v1000+ doet ook zeker mee.

 • Walther van Geest

  Pledged!

  Aurora LN,

  Origin 325A Fighter.

  RSI Constellation.

  Overal zit nog lifetime insurance op. Dat is nu niet meer verkrijgbaar, helaas voor de nieuwe pledgers. Ik volg het ook al vanaf het begin, en helaas is de dogfighting module niet uitgekomen vanwege etische bezwaren van Chris Roberts. Hij wilde geen half afgemaakte meuk uitbrengen, dus heeft hij het nog heel even uitgesteld. Vanaf dat de Dogfighting module multiplayer ondersteunt, wat dus ook de intentie is, zou er een World of Tanks idee moeten ontstaan om ons zoet te houden tot 2015. World of Tanks, in space.

 • RobertGjaltema

  Mooi het enthousiasme voor games die op deze manier opgezet worden. Ze bieden vaak unieke gameplay en zijn verfrissend. De DayZ standalone vind ik ook zo’n game. Game is nog in alpha en is ondertussen al één miljoen keer verkocht. Op fora is het nu al één van de populairste shooters en de beta begint pas rond begin 2015. De interactie met andere spelers in de game zorgt vaak voor unieke momenten. Mooi om te zien dat dit soort games het zo goed doen, en terecht. Ik hoop dat we zo snel mogelijk een item krijgen over DayZ. Jelle noemde hem in zo’n top vijf voor 2014. Leuke video van de game: http://www.youtube.com/watch?v=5HvFrp7o9ss

 • Fantomex

  Ik ben erg benieuwd naar deze game. Ik heb Freelancer helemaal kapot gespeeld. Ook met alle mods was het erg tof. En later heb ik als Caldari jaren lang voornamelijk in mijn Raven, EVE online gespeeld. Ik kijk nog met veel plezier terug naar die tijd. Lekker met mijn alliance in 0.0 knokken tegen anderen (voornamelijk BOB) met EVE radio op de achtergrond. Dat vind ik ook het mooie aan EVE, de battles zijn echt hardcore. Ben je dood dan ben je ook je schip en wapens kwijt en met een beetje pech ook je pod met implants. Dus moet je ook goed nadenken waarmee je het gevecht aangaat. Ik vind EVE juist zo tof omdat er veel geknokt wordt. Heb daar heel wat nachtjes mee achter mijn pc doorgebracht. Hoop dat Star Citizen hetzelfde gaat doen.

 • Torriefixer

  Bam .. 108 euro lichter .. ben benieuwd .. freelancer , old school ..!! hoop niet dat ik na 6 maanden alsnog dat schip kwijt raak ..zal wel weer bijbetalen worden.. maar goed .. geld moet rollen..

  • Robert Hulsteijn

   De LTI (lifetime insurance) die de backers hebben op schepen die voor een bepaalde tijd zijn gekocht, is niets meer dan een gratis variant van een verzekering die je ingame ook gewoon voor je schip kunt afsluiten. Vergelijkbaar met een allrisk verzekering voor je auto. Alleen zul je die periodiek moeten betalen met ingame credits… So, no worries…

 • Robert Hulsteijn

  Ik ben ook al vanaf het begin een veteran backer van de game. Het is net wat de heren al in het item aangeven, CR heeft zijn grootse visie op de ultieme space sim eindelijk in eigen beheer weten te vertalen naar een, compleet door de community gedragen, team met mensen die allemaal een grote voorliefde hebben voor het genre en niet geheel onbelangrijk; weten waar ze mee bezig zijn!

  Zij hebben een vonkje weten aan te wakkeren bij de space sim generatie van begin jaren 90. Over het algemeen zijn dat nu mensen met een vaste baan en dus geld… Een behoorlijk potente doelgroep, dacht ik zo! Dat blijkt wel uit de ruim 36 miljoen dollar die tot nu toe is opgehaald.

  Dat er altijd critici zullen zijn die zich voornamelijk bezig houden met zwartkijken en gal spuien, weerhoud gelukkig vrijwel niemand, die de droom van CR deelt, om hun steun in te trekken… Ik kan in ieder geval niet wachten!

 • TheStrawHat

  het is geen Eve Online. Je kan er voor kiezen zonder andere spelers te spelen. Je kiest een planeet en daar kies je de gamemodus die je wilt spelen met/of zonder andere echte spelers. Dit is slechts een voorbeeld, maar het is geen Eve Online.

  Dit was verteld in één van de livestreams op twitch en is denk ik ook wel op youtube te vinden. Ik hoop dat ze toch richting Eve gaan, maar het ziet er naar uit dat het veel kleiner wordt. Ik ken veel Eve spelers die naar Starcitizens uitkijken, maar Eve online is toch net echt iets specialer.

 • Willem Poortman

  Ik heb deze game altijd een beetje links laten liggen vanwege de ‘space’ factor. Maar na dit item ben ik geïnteresseerd geraakt en wat verder gaan kijken. Als ik mag geloven wat dit allemaal gaat brengen… dan zal ik als fps gamer, dit 100% gaan spelen.

  In principe is dit het levende bewijs dat het luisteren naar de community, niet alleen van levensbelang is voor de kwaliteit van een game. Maar ook voor de toekomst, gezien de gamers de levensloop van een spel bepalen. (naast commerciële bedrijven die uit elke server de stekkers trekken).

 • ReneInEhv

  Haha geweldig om te zien hoe enthousiast jullie zijn. Dat ben ik ook hoor maar ja, we weten eigenlijk nog helemaal geen ene fuck wat er nou daadwerkelijk in die game gaat zitten en wanneer die uitkomt.
  Wie weet komt er helemaal geen game en Chris Roberts gewoon een nieuwe Identity koopt en ergens met zn dikke reet op een eiland gaat zitten.
  Ongelooflijk hoeveel mensen geld geven zonder dat ze weten wat ze krijgen. 😛 maar ik wordt ook geil van deze game… nog erger dan van mijn avatar!

 • Pietje_Puk

  Ik snap wat Boris probeert te zeggen, maar het is natuurlijk volstrekt onwaar dat in Eve Online weinig kills voorkomen.

  The USS Hard on, geweldig!

  • Equinox

   Hisec bear zegt van niet.

 • Nick Chronic

  Star Citizen kan niet wachten , nog even en dan de dogfighting module .

 • Moffelvanpiertje

  als ik alleen al aan de mogelijkheden denk die deze game potentieel zou kunnen geven.
  Je hele ruimteschip een custom paintjob geven met de vrijheid zoals bijvoorbeeld een Nfs het ooit deed en Forza het nu doet..
  Harde plasser werk dit.

  of als je vanuit de ruimte een planeet seamless bezoekt. Oejoejoejoej…

 • MrXO

  Wat zou het gaaf zijn als je er OCULUS RIFT ondersteuning bij krijgt.

  • Robert Hulsteijn

   Dat zit er ook in…

 • Black_Velvet

  Als het waar is dat je je eigen “Aircraft Carrier” kan maken dan zou dat echt fucking wreed zijn, tot nu toe nergens hierover iets gevonden.

 • Marc

  Leuk item, alleen het klopt niet helemaal wat jullie zeiden over insurance. Mensen die niet backen krijgen ook insurance in de game, maar dit is gewoon de standaard insurance die je moet vernieuwen om de zoveel tijd met in-game credits. Het enige verschil met de backer insurance (LTI) is dat die niet om de zoveel tijd vernieuwd hoeft te worden.

  Overigens de schepen waar je nu als backer echt geld voor betaalt kun je straks gewoon in-game krijgen zonder er echt geld voor te betalen (alleen in-game credits). uiteindelijk moet je wel de game kopen (als je geen backer bent), maar er zijn geen maandelijke fees.

  Check de volgende link trouwens over hoe de multiplayer universe gaat werken, toch wel behoorlijk anders dan EVE:
  https://robertsspaceindustries.com/comm-link/transmission/12770-Chris-Roberts-On-Multiplayer-Single-Player-And-Instancing

 • roy

  Jee doe je huis werk voor dat je gaat roepen bbrrrr …..

  Chris Roberts

  Chris Roberts is one of the most recognized, well-respected,
  and successful game developers in the interactive entertainment
  industry. As a storyteller, game designer, game producer, and
  live-action director, Roberts skillfully combines vision with technical
  expertise to consistently create cutting edge and often revolutionary
  interactive entertainment products. His Wing Commander series of
  games in the 1990s became one of the top grossing and most successful
  space sim games in the industry.
  The series was developed while Roberts was at Origin Systems in Austin
  where he served as VP of new technology and executive producer. Roberts
  later started his own company, Austin-based Digital Anvil, where he
  developed other award winning space sims, Freelancer and Starlancer.
  After spending 10 years in the Hollywood film industry, today, Roberts
  is chief creative officer at Cloud Imperium Games which he co-founded.
  The company’s first title, the crowd funded PC space sim, Star Citizen, is currently under development.

 • roy

  burn out jee weer huis werk doen

  Chris Roberts founded Ascendant Pictures in early 2003 and in just a
  short time, established himself and the company as a force in the world
  of independent film production and finance. In 2004, Roberts earned an
  Executive Producer credit on The Punisher and produced The Big White
  (Robin Williams, Holly Hunter, Woody Harrelson) and Lord Of War (Nicolas
  Cage, Ethan Hawke, Jared Leto). In 2005, Roberts produced Lucky Number
  Slevin. In addition, he served as Executive Producer on The Jacket
  (Adrien Brody and Keira Knightly) and the upcoming Robert Towne film,
  Ask The Dust (Colin Farrell and Selma Hayek). The end of 2006 finds him
  producing the effects laden sci-fi Viking project, Outlander starring
  Jim Caviezel, Sophia Myles and Jack Huston and to be directed by Howard
  McCain. Principal photography began October 16 in Nova Scotia and will
  continue through January 2007. Roberts will also serve as Executive
  Producer on Black Water Transit which films January 2007 in New Orleans.

  Prior
  to founding Ascendant, Roberts was Chairman and CEO of Digital Anvil
  (DA), the game development and digital effects company he founded in
  1996 with funding from Microsoft and Advanced Micro Devices. Roberts
  guided DA’s growth to annual revenues of $14 million, prior to the
  release of many of its games in development. His innovations changed the
  gaming industry. His games were the first to perfect the use of 35mm
  film as narrative in interactive game titles, and DA became the first
  interactive entertainment company to produce a game title, Wing
  Commander, into a $25 million feature film, directed and produced by
  Roberts. The film starred Freddie Prinze, Jr. (I Know What You Did Last
  Summer), Saffron Burrows (Deep Blue Sea) and Matthew Lillard (Scooby
  Doo).

  DA and the video game titles it created won numerous gaming
  awards and the company became a digital effects powerhouse, creating
  all of the digital effects for the Wing Commander movie and contributing
  to the digital effects for several other films, including Spy Kids. In
  December of 2000, Roberts sold DA to Microsoft. DA remains a successful
  subsidiary of Microsoft and content provider for the XBox.

  In
  1987, Roberts joined Origin Systems, Inc. (OSI), which was later
  acquired as a wholly owned subsidiary by Electronic Arts (EA) in 1992
  for $30 million. Roberts was instrumental in OSI’s growth from a company
  with $4 million in annual revenues to a company with annual revenues of
  $50 million. In 1990, Roberts developed Wing Commander, which set a new
  standard in PC games and evolved into a franchise series of game
  titles, all developed and produced by Roberts. With its cinematic
  quality, clearly developed story lines and well-known actors, the Wing
  Commander series created a whole new genre within the gaming industry
  known as the “interactive movie.” By 1995, the Wing Commander series had
  generated well over $110 million in revenues, and from 1990 to 1995,
  the Wing Commander series accounted for more than 60% of OSI’s revenue.
  In addition to selling more than 3 million units worldwide by 1995, the
  Wing Commander series won a record setting number of gaming awards. To
  date, the series has generated over $400 million in global retail
  revenue.

  A gaming wonder kid, Roberts sold his first computer
  game at the age of 14, and by the age of 20, Roberts had developed three
  #1 hits in his native U.K.: Match Day, Wiz Adore and Stryker’s Run.

 • roy

  dus wat moet je doen voor je gaat info geven eerst huis werk doen.

 • Daniel Streurman

  ik vin het wel leuk wat ze gezegd hebben. Ze verkopen 300 huge ass schepen voor 10000 dollar per stuk en als ze allemaal verkocht worden kunnen ze 3000 kleine schepen verkopen voor 60 dollar per stuk.. like wtf… elite dangerous koste me 40 euro je moet zelf je shit opbouwen om duurdere te kopen je kan niet gelijk dikke ships kopen en hun budget lag veeeeeel lager en is allang uit en is verdomde goed.. waarom moeten ze dan 300 schepen voor 10000 verkopen om 3000 andere te kunnen verkopen.. ik vin dat echt stom want ze hebben geld zat ervoor. maar verder kijk ik er zeker naar uit en ga het spel zeker kopen, tot die tijd een super goede space sim! elite dangerous.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord