Menu Premium
Loading...

Abbey Games over de Studio en Reus

25/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorige week heeft Abbey Games hun eerste game uitgebracht, Reus. Een zeer ambitieus project dat is opgezet door vier beginnende gamemakers. De dag voor de release van Reus zijn we op bezoek geweest bij hun studio in de Dutch Game Garden te Utrecht om te kijken hoe de heren zo ver zijn gekomen, hoe ze elkaar hebben ontmoet en wat hun proces van student naar gamebedrijf is geweest. Dat en meer hoor je van Abbey Games over de studio en Reus.

De vier studenten hebben elkaar ontmoet op de universiteit van Utrecht. Door verschillende projecten waaraan ze werkten en de studentenvereniging die zij deelden is het viertal samen gekomen. Twee jaar geleden zijn zij Abbey games gestart en aan Reus beginnen te werken. Vanaf daar is alles in een rap tempo gegaan. Ze kregen een plaats in de Dutch Game Garden, ze maakten een werkend prototype van de game en hebben in de Gamescom in Keulen een gesprek met onder andere Steam gehad. Al snel bleek dat Abbey Games, Greenlight, een soort talentenjacht voor gamemakers op Steam, over mocht slaan en snel volgde andere distributeurs die Reus ook wilde uitbrengen. Dit is vrij uniek voor een beginnende gamestudio, de vraag is dan ook wat hun geheim is.

De heren zijn enorm eerlijk en dus gaat Abby Games over de studio en Reus hun boekje open doen. Dus mocht je interesse hebben in de gamewereld of misschien zelfs wel een gamemaker in spe zijn, let dan goed op, want je komt alles te weten. Van het opzetten van een gamestudio, tot het maken van een game en het promoten daarvan, niets wordt verzwegen.

Reus is een ambitieus project dat door velen als te groot werd gezien, maar aangezien de heren nog in hun jonge jaren zitten en geld nog geen enorm belang heeft, hebben ze de gok genomen. Na anderhalf jaar hard werken was het twee weken geleden zo ver, de dag voor de lancering van Reus. Vol spanning over de dag die gaat komen, vertellen ze over het verleden, het heden en de toekomst van Abbey Games en Reus.

De verwachtingen van Reus zijn hoog. Ze hebben immers Greenlight over mogen slaan, zijn in korte tijd immens ver gekomen en hebben met buren als Vlambeer en Ronimo ook wel wat te bewijzen. Alles lijkt te wijzen op een vliegende start. Hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen, hoor je als Abbey Games over de Studio en Reus vertelt.

Abbey Games over de studio en Reus

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch