Menu Premium

The Banner Saga 2 verschijnt een maand eerder op de consoles

Joep Omes 28/06/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een paar maanden geleden lieten we je hier al weten dat de console versie van The Banner Saga 2 op 26 juli zou verschijnen. Het team dat het porten van het tweede deel uit de tactische vikingen RPG op zich heeft genomen is echter zo lekker bezig geweest, dat we de komende dagen al kunnen spelen. The Banner Saga 2 verschijnt een maand eerder op de consoles!

De Xbox One versie verschijnt aanstaande vrijdag en is bovendien gratis voor gamers met Xbox Live Gold. De PS4 port wordt op 5 juli beschikbaar. De versie voor de PlayStation Vita is ook in de maak, maar wordt voornamelijk afgehandeld door Sony zelf. Zoals bekend kun je de savegame van het vorige deel meenemen naar The Banner Saga 2, waardoor de keuzes die je eerder hebt gemaakt ook het verhaal in dit vervolg beïnvloeden.

Stoic, het team achter The Banner Saga, wil in de toekomst zelfs nog een beetje ambitieuzer zijn. The Banner Saga 3 moet tegelijk gaan uitkomen voor alle platformen, maar het kan wel nog even duren tot het zover is. Het derde en laatste deel van deze trilogie belooft weer net zo episch te worden en de ontwikkelaar wil dat alle gamers, als het zover is, het verhaal tegelijk kunnen afmaken.

Omdat de game wordt ontwikkeld door een klein team van vier developers is dit een enorme taak, maar waar de consoleversie van de eerste game twee jaar later verscheen dan de PC versie, gaat het nu maar om een vertraging van drie maanden. Er zit dus schot in de zaak! Heb jij The Banner Saga 2 al gespeeld? Of zat jij te wachten op de consoleversie en kun je nu eerder dan verwacht eindelijk los? Laat het weten in de comments!

Bron: EuroGamer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch