Menu Premium

Yoshida is verrast door Xbox-exclusiviteit van Rise of the Tomb Raider

Karen Koch 19/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

De baas van Sony Worldwide Studios, Shuhei Yoshida, heeft vandaag een kort interview gedaan over de PlayStation 4, de games, maar ook de vermeende exclusiviteit van Rise of the Tomb Raider. Yoshida is verrast door Xbox-exclusiviteit van Rise of the Tomb Raider, want de beste man wist hier helemaal niets van af.

Op de vraag of hij wel of niet wist dat Rise of the Tomb Raider een Xbox-exclusive zou zijn, antwoordde hij simpelweg: “Hoe had ik dat moeten weten?” Blijkbaar heeft Microsoft dit dus voor alle grote partijen geheim weten te houden. Bij de E3 eerder dit jaar werd er zwaar geïmpliceerd dat de game naar alle grote systemen zou komen, maar toen Microsoft op de Gamescom plotseling aankondigde dat Rise of the Tomb Raider een exclusive zou worden, werd het hele internet gek. Ondertussen weten we dat het slechts om een tijdelijke exclusive gaat, maar je zou toch denken dat ze dit soort nieuws al aan andere spelers in de game-industrie hadden laten weten.

Yoshida liet vervolgens nog weten dat hij ook een behoorlijke vloedgolf aan klachten over zich heen had gekregen na deze aankondiging van Microsoft. “Als Microsoft iets aankondigt, klagen mensen ook tegen mij”, vertelde de baas, terwijl hij zich ook verbaasde over de emotionele reactie op het nieuws. Er waren veel mensen boos over deze keuze. Sommigen gingen zelfs zo ver om dit het einde van Tomb Raider te noemen.

De aankondiging van Microsoft heeft dus veel losgemaakt, maar heeft zeker ook andere grote spelers verrast. Yoshida wist niks van deze vermeende exclusiviteit af en stuurt mensen daarom ook door naar Square Enix en Microsoft als ze willen weten of de game naar de PlayStation 4 komt. Hij kan daar zelf namelijk niks over kwijt. Rise of the Tomb Raider staat voor eind 2015 op de planning voor de Xbox 360 en de Xbox One. Wanneer én of de game naar andere platformen komt, is niet bekend.

Yoshida is verrast door Xbox-exclusiviteit van Rise of the Tomb Raider

Yoshida is verrast door Xbox-exclusiviteit van Rise of the Tomb Raider

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch