Menu Premium

Winnaar van het Dota 2 toernooi The International 2014 is bekend

Gamekings Redactie 21/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

De grootste prijzenpot in de geschiedenis van de e-sports is er vanavond uit gegaan, want de winnaar van het Dota 2 toernooi The International 2014 is bekend. Na een slagveld van maar liefst elf zinderende dagen is tijdens een groot opgezet evenement de prijzenpot van 10 miljoen dollar verdeeld en dit is een heuse mijlpaal!

Na een spannende finale tussen de teams NewBee en ViCi Gaming, is het Chinese team NewBee er vandoor gegaan met de hoofdprijs van een kleine 5 miljoen dollar! Dit absurde bedrag is werkelijk ongeëvenaard in de e-sports-wereld. The International is een jaarlijks terugkerend evenement en wordt door de Dota 2-fans gezien als het kampioenschap der kampioenschappen. The International is driemaal eerder georganiseerd, maar nooit kwam de prijzenpot boven de 2,8 miljoen dollar te liggen. Vorig jaar werd hetzelfde record gehaald en dit record hebben ze nu dus even verviervoudigd. De prijzenpot is opgebouwd uit een deel van het geld dat mensen besteden aan in-game aankopen en Valve heeft zelf nog een deel ingebracht, waarmee de pot met de dag groeide. Ruim een maand geleden stond het prijzengeld op 6 miljoen en binnen een zeer kleine periode is hier dus 4 miljoen bijgekomen.

Dota 2 is een echte MOBA-game in de trant van het veel bekendere League of Legends. Het wordt echter door de massa vaak gezien als een game waar je langer over doet om onder de knie te krijgen. Dit verklaart waarom de Dota 2-community een stuk hechter is, dan bij de meeste andere games. Desondanks blijven ze het leuk vinden om tijdens een potje eens even flink te gaan haten op elkaar en daarbij wordt de vuilbekkerij niet gemeden. Dit zorgt voor fanatieke spelers en leidt tot spectaculaire potten.

The International 2014 is nu ten einde en het is te hopen voor de e-sports dat de volgende editie nog meer geld opbrengt. Wij feliciteren in ieder geval team NewBee met hun overwinning!

Winnaar van het DOTA 2 toernooi The International 2014 is bekend

Winnaar van het DOTA 2 toernooi The International 2014 is bekend

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch