Menu Premium

Watch Dogs is een prachtige game op de Wii U volgens Ubisoft

Gamekings Redactie 08/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eerlijk is eerlijk, de Wii U is voor velen nog een ondergeschoven kindje. Veel uitgeverijen kiezen ervoor hun games niet voor Nintendo’s console uit te brengen en de echte klappers moeten er nog voor verschijnen. Voor alle Wii U-bezitters het sowieso goed nieuws dat Watch Dogs wél naar ‘hun’ console komt en daar wordt even een schepje positiviteit bovenop gedaan. Watch Dogs is een prachtige game op de Wii U volgens Ubisoft en zelfs mooier dan de versies op de PlayStation 3 en Xbox 360.

Als je het mij vraagt, zeg ik dat het ontzettend goed nieuws is dat er eindelijk iets positiefs gezegd wordt over de Wii U. Nintendo is één van de langst bestaande game-ontwikkelaars in de industrie en heeft al veel successen gekend. De Wii U is alleen nog niet het succes dat het zou moeten worden. Na het grote succes dat de Wii was, had Nintendo te maken met een hoge verwachting en deze is nog niet waargemaakt. Dat wil niet zeggen dat de Wii U geen goede console is, maar het is een kat-en-muisspel tussen Nintendo en third-party ontwikkelaars. Er zijn grote titels nodig om de Wii U een succes te maken en ontwikkelaars durven het pas aan als er genoeg Wii U’s verkocht zijn.

Ontwikkelaar en uitgeverij Ubisoft komt dit najaar met Watch Dogs en brengt deze uit op praktisch elk platform. Dat gebeurt bijvoorbeeld ook met EA’s FIFA 14, maar deze slaat de Wii U over. Dat doet Ubisoft niet, want zij hebben wel degelijk vertrouwen in Nintendo’s laatste console. Ze hebben dan ook hard gewerkt om deze versie niet af te raffelen, maar er een goed product van te maken.

De creative director van Ubisoft Montreal, Jonathan Morin, vertelde tijdens een interview met CVG dat de Wii U-versie er beter uitziet dan op de PlayStation 3 en Xbox 360. “Ik kan zeggen dat de Wii U-versie tussen de current-gen en next-gen versies in zit qua graphics. Het is moeilijk om precies aan te geven hoe precies, maar wel ietsjes meer naar de current-gen toe dan next-gen en het is cool om de game te spelen op de Wii U GamePad”, aldus Morin.

Het is fijn om te weten dat de Wii U-versie geen simpele port van de PlayStation 3- of Xbox 360-versie is, maar ze wel degelijk alles uit de Wii U willen halen. Wat in de praktijk het grafische verschil gaat zijn, weten we op 22 november. Dan komt Watch Dogs uit op de PlayStation 3, PC, Xbox 360 en Wii U. Voor de PlayStation 4-versie moeten we wachten tot 29 november en de Xbox One-versie komt wanneer deze console in de Nederlandse winkels ligt.

Watch Dogs is een prachtige game op de Wii U volgens Ubisoft

Watch Dogs is een prachtige game op de Wii U volgens Ubisoft

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch