Menu Premium

Vanaf vandaag kun je live je eten opvreten op Twitch

Karim Shehata 30/06/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Niet alleen gamen, maar ook eten is een zeer belangrijk deel van het leven van de mens. Gezien Twitch de laatste tijd zijn focus uitbreidt naar meerdere dingen buiten gaming, was het wachten tot het echt los ging met een ‘eet-offensief’ op het livestreamplatform natuurlijk nog maar een kwestie van tijd. Vanaf vandaag kun je live je eten opvreten op Twitch!

Vanaf nu is er namelijk een ‘Social Eating’-categorie op Twitch! Wanneer je dus de hele dag aan het doorhalen bent met je eigen stream op Twitch en je krijgt honger, verander je de categorie van je stream naar ‘Social Eating’ en kun je met je kijkers uitgebreid gaan eten en daarover praten. Dit kun je natuurlijk alleen maar toejuichen, want gezond eten kan natuurlijk nooit genoeg aanwezig zijn binnen gaming, toch een activiteit die je meestal slap op de bank hangend uitvoert.

In Zuid-Korea was dit fenomeen al langer zeer populair onder de naam ‘muk-bang’. Alhoewel dit klinkt alsof het eten opeens van alle kanten op je af komt en in gaten gaat waar eten niet thuishoort, betekent het letterlijk ‘sociaal eten’. Meestal is het eten dat gegeten wordt simpelweg takeaway, maar soms is ook koken onderdeel van een muk-bang. Het is dus aan de Twitch-streamer zelf om te bepalen wat hij/zij hiermee gaat doen!

Wellicht dat wij keukenprinses Jelle eens z’n eigen muk-bang moet laten organiseren op Twitch? Laat ons weten in de comments wat je van deze categorie vindt en of het een toegevoegde waarde is voor een platform als Twitch!

Bron: Eurogamer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch