Menu Premium

StarCraft 2: Heart of the Swarm heeft een AI trainingsprogramma

Gamekings Redactie 17/12/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is nog even wachten voordat je aan de slag kunt met Blizzard’s nieuwe uitbreiding voor StarCraft 2. Gelukkig stroomt het nieuws over de volgende expansie van het StarCraft 2 universum langzaam binnen op de redactie. Vandaag is er goed nieuws voor de wat onervaren StarCraft spelers, want StarCraft 2: Heart of the Swarm heeft een AI trainingsprogramma.

De aankomende uitbreiding, Heart of the Swarm, biedt naast een nieuwe single-player campagne een trainingsprogramma die voornamelijk gericht is op de multiplayer. De modus wordt beschreven als ‘training area’ waar de moeilijkheidsgraad langzaam stijgt en de AI (artificial intelligence) je advies geeft over de verschillende speelmogelijkheden. Wanneer je het trainingsprogramma hebt doorlopen, krijg je de mogelijkheid om in een unranked match tegen de AI te spelen.

In een interview met PCGamesN liet Mike Morhaime, medeoprichter van Blizzard, weten dat deze nieuwe training modus slechts één van een aantal nieuwe features is voor StarCraft 2: Heart of the Swarm. Deze nieuwe mode moeten de game een stuk toegankelijker maken voor nieuwe spelers.

“We willen de game toegankelijker maken voor spelers die nog niet gelijk klaar zijn om de über-competitieve multiplayer scene van StarCraft 2 te betreden. Veel spelers maken nooit de sprong van de campagne naar de matchmaking met spelers die ze niet kennen. Een hoop van deze spelers voelen zich geïntimideerd, althans in het begin, tijdens het spelen van de ranked matches. Daarom zijn unranked matches een grote stap in de richting om deze overgang voor die spelers een stuk makkelijker te maken”, aldus Mike Morhaime.

Op 12 maart knalt Blizzard StarCraft 2: Heart of the Swarm de wereld in en kun jij je dagelijkse portie real-time strategy vergaren. Maar hoe sta je tegenover deze nieuwe mode van Blizzard? Word je enthousiast van het nieuwe AI trainingsprogramma of vind je dat de leercurve voor StartCraft 2 wel wat stroever mag blijven?

StarCraft 2: Heart of the Swarm heeft een AI trainingsprogramma

StarCraft 2: Heart of the Swarm heeft een AI trainingsprogramma

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch