Menu Premium

Splinter Cell-designer Clint Hocking terug bij Ubisoft

Mark Hoogland 27/08/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Clint Hocking, tot 2010 creative director bij Ubisoft Montreal, is na een aantal omzwervingen op de arbeidsmarkt teruggekeerd bij zijn geliefde Ubisoft. Ditmaal gaat hij aan de slag bij de vestiging in Toronto.

Hocking, van 2001 tot 2010 werkzaam bij Ubisoft Montreal, stond als designer aan de wieg van de allereerste Splinter Cell. Als creative director overzag hij in de jaren daarna de ontwikkeling van onder meer Splinter Cell: Chaos Theory en Far Cry 2. Na het bedrijf vijf jaar geleden te hebben verlaten, sloeg Hocking aan het jobhoppen. Zijn cv kent inmiddels kortstondige loopbanen bij LucasArts en Valve, deze maand nog stapte hij na nog geen anderhalf jaar dienst op bij Amazon.

In een persoonlijke blogpost legt Hocking uit waar de carrièrematige schoen wrong: “Ik had in zeven jaar geen game verscheept, ik begon angstig en depressief te raken. Ik ben van nature geen geduldig persoon.” Hocking verklaart verder dat het hem na vijf jaar in de VS nog niet gelukt was om een verblijfsvergunning te verkrijgen. Dit spoorde hem aan om terug te keren naar thuisland Canada. Na gesprekken met Ubisoft belandde hij vervolgens in de vestiging te Toronto. “Vanaf het moment dat ik er binnenstapte, voelde het als een reünie,” aldus Hocking.

Je zou nu kunnen denken dat de terugkeer van Hocking bij Ubisoft betekent dat er een nieuwe Splinter Cell in ontwikkeling gaat. Helaas is dit niet het geval. Hocking verklaart dat hij met Chaos Theory de best mogelijke Splinter Cell heeft geleverd, en dat het mogelijk “vijf, of zelfs tien jaar” zal duren eer hij een nieuw deel in de serie maakt.

Hocking kan niet onthullen waar hij dan wél aan werkt bij Ubisoft Toronto, maar volgens hem zitten er wel enkele vooruitstrevende projecten in de pijplijn. “Ik werk met een geweldig team aan dingen die mijn inziens interessant, uitdagend en innovatief zijn,” laat Hocking weten. Het is dus afwachten waarmee hij op de proppen komt, maar onze verwachtingen zijn in ieder geval hooggespannen!

Bron: Ubisoft

Nieuws_20150827_ClintHockingTerugBijUbisoft

Splinter Cell-designer Clint Hocking terug bij Ubisoft

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch