Menu Premium

Sony heeft niets tegen EA Access

Karim Shehata 18/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Electronic Arts kondigde korte tijd geleden een gloednieuwe dienst aan voor de Xbox One, genaamd EA Access. Door middel van deze dienst kun je voor een bepaald bedrag per maand ‘kosteloos’ een paar games in je Xbox One Libary verwachten, terwijl je ook eerder toegang kunt krijgen voor games die nog moeten verschijnen. Deze dienst lijkt dus erg veel op PlayStation Plus en Microsoft’s Xbox Live Games With Gold en daarom besloot Sony niet in zee te gaan met EA wat betreft deze service. De service zou namelijk conflicterend zijn met PlayStation Plus en doordat Sony dit uitbundig riep in de media, kregen gamers het idee dat Sony misschien heel erg tegen de service was. Nu bewijst Jim Ryan, de baas bij Sony Computer Entertainment Europe, het tegendeel: Sony heeft niets tegen EA Access volgens Ryan.

Dit zegt Jim Ryan in een interview met Game Central, welke plaatsvond op de afgelopen Gamescom in Keulen. “Wij hebben helemaal niets tegen EA Access”, begint Ryan. “We weten alleen niet hoe we een dergelijke service moeten positioneren. Dit soort diensten moeten namelijk wel in het ecosysteem van PlayStation passen en op dit moment voelen we ons er niet comfortabel bij”, aldus Ryan. De baas van Sony Computer Entertainment Europe voegt daar aan toe dat PlayStation Plus de beste value biedt wat abonnementsservices betreft, maar dat hij geen “bully” wil zijn voor EA Access.

Sony heeft dus helemaal niets tegen EA Access, maar ziet er dus gewoon de waarde niet van in. Dit is begrijpelijk te noemen, aangezien de meeste gamers dik en dik tevreden zijn met PlayStation Plus en waarschijnlijk toch niet graag betalen voor een service van een third-party uitgever. Games With Gold is daarentegen niet zo lekker van de grond gekomen als PlayStation Plus – alhoewel Dishonored deze maand één van de games is deze service biedt – en daarom kan Microsoft misschien juist erg goed gebruik kan maken van dit soort diensten. Wat vind jij van EA Access?

Sony heeft niets tegen EA Access

Sony heeft niets tegen EA Access

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch