Menu Premium

Resident Evil Zero HD Remaster in 2016 naar PS4, Xbox One en PC

Franky Mangal 26/05/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Capcom ziet erg veel perspectief in heruitgaven van reeds uitgebrachte games. Na DMC: Devil May Cry, Resident Evil en de nog te verschijnen Devil May Cry 4 Special Edition heeft Capcom nu ook de Resident Evil Zero HD Remaster aangekondigd.

Resident Evil Zero werd in 2002 exclusief uitgebracht op Nintendo´s GameCube. Een aantal jaren later, in 2008, bracht Capcom de game ook uit op de Nintendo Wii. Resident Evil Zero diende als prequel op Resident Evil en plaatste je ditmaal in de huid van S.T.A.R.S.-lid Rebecca Chambers en ex-soldaat Billy Coen. De game kende ook een aantal wijzigingen in de gameplay ten opzichte van de andere games uit de serie. Zo kreeg je voor het eerst de mogelijkheid om te schakelen tussen de twee hoofdrolspelers, wat ook noodzakelijk was om bepaalde puzzels op te lossen. Ook werd er afgestapt van voorraadkisten om je wapens en andere spullen in te bewaren.

Regisseur Koji Oda, die verantwoordelijk was voor de GameCube-versie, krijgt ook de touwtjes in handen voor de remaster. Dat Resident Evil Zero nu als HD Remaster is aangekondigd, is niet zo heel verwonderlijk. Capcom gaf eerder al aan het uitbrengen van HD remasters van hun beste games als belangrijk speerpunt te zien voor de toekomst. Het succes van de al eerder uitgebrachte Resident Evil HD Remaster, die inmiddels al meer dan een miljoen keer is verkocht, draagt hier natuurlijk ook aan bij.

Resident Evil Zero HD Remaster gaat in 2016 verschijnen voor PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 en PC. Heb jij Resident Evil Zero nog niet eerder gespeeld en ga jij deze in HD wel spelen? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Gamesradar

Resident Evil Zero HD Remaster in 2016 naar PS4, Xbox One en PC

Resident Evil Zero HD Remaster in 2016 naar PS4, Xbox One en PC

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch