Menu Premium
Loading...

Ervaar een pure first-person shooter in deze Quake Champions gameplay trailer

Roy de Keijzer 05/08/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Quakecon 2016 is begonnen en hoe! De mensen van Bethesda en id Software hebben na de weinig zeggende teaser trailer van de E3 een eerste gameplay trailer vrijgegeven van deze old-school arena-shooter. Tim Willits, de baas van id Software, presenteerde de video en vertelde dat komende zaterdag een eerste match gespeeld zal worden tijdens de QuakeCon Finals. Een selecte groep van competitieve gamers krijgt de kans om de game uit te proberen en de wedstrijd zal aan het publiek getoond worden.

Met deze nieuwe trailer krijgen we eindelijk een eerste indruk over hoe Quake Champions zal gaan spelen. De actie ziet er in ieder geval weer goed in. Veel sneheid, hoge sprongen, dikke rocket launcers en quad damage; het is weer helemaal terug van weggeweest. Je kunt straks kiezen uit twaalf characters. Ieder personage heeft zijn eigen sterke en zwakke punten en een aantal van de Champions zijn ‘oude bekenden’ uit de eerdere Quake-games.

In de trailer is goed te zien dat de game trouw is gebleven aan de klassieker Quake 3 Arena. Ook hier kan je weer rocket jumpen, want anders was het geen echte Quake-game natuurlijk! Verder is de announcer gelukkig ook weer van de partij.

Na de nieuwste editie van Doom en de ontwikkeling van een nieuwe Unreal Tournament lijkt het erop dat het old-school FPS-genre een comeback maakt. Ergens in 2017 verschijnt er een closed beta van Quake Champions. Rond die tijd kunnen we dus zelf onze skills gaan bijschaven. Wat vinden jullie van deze trailer? Laat het ons weten in de reacties!

Bron: Polygon

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch