Menu Premium

PS4 meer dan één miljoen keer verkocht in eerste jaar in Japan

Jeroen Wiersma 25/02/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Hoewel in Europa en Amerika al lang de slingers in hun doos in een hoekje van de zolder staan, zijn er in Japan nog wat onbeschimmelde stukjes taart over. Het verjaardagsfeest van de PlayStation 4 is daar afgelopen zondag gevierd, omdat Sony’s laatste console daar voor het eerst het licht zag op 22 februari 2014. Betreffende dat eerste jaar in dat bijzondere land mag het gezegd worden: er zijn meer dan één miljoen exemplaren verkocht in het land van de rijzende zon!

Om precies te zijn gaat het om 1.143.542 PlayStation 4’s. Je zal het maar moeten betalen. Een kleine rekensom laat zien dat na één jaar 0,9% van de Japanse bevolking in het bezit is van Sony’s gamemachine. Omdat de typische populaire Japanse franchises schaars zijn geweest, wordt dit niet als een slecht resultaat beschouwd. De lancering was aardig met 300.000 verkopen, waarna de sales langzaam terugliepen. In het latere deel van het jaar is de verkoop door games die de Japanse markt aansprak aardig opgelopen. Toch valt er op die enorme markt nog flink wat winst te behalen. Kijk maar eens naar zijn voorganger. Eind 2012 was de PlayStation 3 al 8.8 miljoen keer over de toonbank gegaan.

Er zijn dus veel Japanners (nog) niet overgestapt naar de PlayStation 4. Met welke titels gaat Sony deze potentiële klanten overtuigen over te stappen?

Bron: DualShockers

PS4 meer dan één miljoen keer verkocht in eerste jaar in Japan

PS4 meer dan één miljoen keer verkocht in eerste jaar in Japan

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch