Menu Premium

PlayStation 4 zorgt voor stijging in sales van Sony

Angelique Grift 31/10/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het lijkt goed te gaan bij het Japanse bedrijf Sony. Volgens hun financiële resultaten van het afgelopen kwartaal zijn de verkopen in hun Game & Network Services afdeling gestegen met 83.2% naar 309.5 miljard yen. In euro’s spreken we dan van 2.2 miljard euro. Deze stijging is dankzij hun nieuwste console, want de PlayStation 4 zorgt voor een stijging in sales van Sony.

De betreffende afdeling zorgde dit jaar voor inkomsten van 159.68 miljard euro in het afgelopen kwartaal. Rekening houdende met alle fluctuaties in de koersen, stijgen de sales op deze afdeling aanzienlijk. Vorig jaar in dat zelfde kwartaal zag het er overigens minder rooskleurig uit, want toen leed Sony een verlies van 30 miljoen euro. Dit was te wijten aan de dalende verkoop van de PlayStation 3.

Niet elke afdeling brengt zulke hoge inkomsten in het laatje. Het bedrijf heeft namelijk 962,07 miljard euro verlies geleden in de Mobile Communications afdeling. Sony zegt dat dit verlies voornamelijk te danken is aan de waardevermindering van die afdeling. Wanneer er gekeken wordt naar het hele bedrijf is te zien dat de sales gestegen zijn naar 13,91 miljard euro. Ook dit dankt het bedrijf aan de groei in hun Game & Network service divisie en de voor hen gunstige wisselkoersen. Voor het volgende kwartaal is Sony positief ingesteld. Ze zijn ervan overtuigd dat niet alleen de verkoop van de PlayStation 4 nog meer zal stijgen, maar ook die wisselkoers zit hen mee.

PlayStation 4 zorgt voor stijging in sales van Sony

PlayStation 4 zorgt voor stijging in sales van Sony

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch