Menu Premium

PC mogelijk meest lucratieve platform in 2019

Karim Shehata 16/09/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het einde van 2013 en het jaar 2014 staan volledig in het teken van de PlayStation 4 en Xbox One. Beide consoles verkopen als warme broodjes, waarbij de voorkeur van de meeste gamers op het moment uitgaat naar het eerstgenoemde ‘broodje’. Toch doet de Xbox One het ook prima, terwijl de PC er ook zeker mag zijn. Wanneer we naar de toekomst kijken, zou het echter zomaar zo kunnen zijn dat de PC heel duidelijk de leiding gaat nemen.

Dit is de voorspelling van Juniper Research, die voorspellen dat in 2019 de PC het meest lucratieve platform gaat zijn in Groot-Brittannië.  De onderzoeksgigant denkt daarnaast dat in 2019 de inkomsten van PC- en consolegames gecombineerd zo’n 41,2 miljard dollar gaat zijn. Dit zou dan iets minder zijn dan bijvoorbeeld nu het geval is, maar daarmee zouden de PC en consoles nog steeds meer dan vijftig procent van de gamemarkt in handen hebben. Daarvan zou de PC dus het meest lucratief zijn, zelfs meer dan alle smartphone- en tabletgames bij elkaar gerekend. Dit betekent overigens niet dat het niet goed gaat met de mobiele gamemarkt, in tegendeel zelfs, want de smartphones en tablets hebben er tegen die tijd volgens Juniper Research voor gezorgd dat gamen op handhelds praktisch niet meer bestaat. Hiermee bedoelt Juniper Research natuurlijk platformen als de PlayStation Vita en Nintendo 3DS.

Erg onaannemelijk is dat niet, want de PS Vita heeft het vijf jaar voordat deze voorspelling uit zou moeten komen al erg zwaar. Daartegenover kun je zetten dat de Nintendo 3DS hier (voorlopig) nog helemaal geen last van heeft. De Pokémon-games vlogen vorig jaar over de toonbank, terwijl de release van Super Smash Bros. 3DS in Japan er ook al voor heeft gezorgd dat er minstens één miljoen gamers flink zitten te brawlen op hun handheld én dus niet op bijvoorbeeld een iPhone.

Tot slot voorspelt Juniper Research dat Sony en Microsoft niet voor 2019 de poging wagen om nieuwe consoles uit te brengen. Toch denken de onderzoekers dat de twee giganten toch meer frequent nieuwe hardware gaan uitbrengen, om zo de concurrentiestrijd te kunnen winnen van bijvoorbeeld de Amazon Fire TV en meerdere boxen die daarop lijken. Voorlopig lijkt dit echter onwaarschijnlijk, want als er twee apparaten zijn die op dit moment populairder zijn dan de Android-dozen die je onder je TV zet, zijn het wel de Xbox One en de PlayStation 4.

 

PC mogelijk meest lucratieve platform in 2019

PC mogelijk meest lucratieve platform in 2019

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch