Menu Premium

Octodad: Dadliest Catch komt op 23 april naar de PlayStation 4

Lisette Atsma 18/04/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Octodad was een freeware-game van een groep universitaire studenten. De game was gemaakt als onderdeel van de Studenten Showcase voor het Independent Games Festival in 2011. Uiteindelijk bleek de game een regelrecht succes te zijn en de groep studenten zette de ontwikkeling voort onder de naam Young Horses.  We kunnen binnenkort eindelijk ook op andere platformen aanschouwen wat deze studenten er van hebben gebakken, want Octodad: Dadliest Catch komt op 23 april naar de PlayStation 4.

Octodad: Dadliest Catch is gefinancierd met behulp van een succesvolle Kickstarter-campagne en was één van de eerste games die via Steam Greenlight werd gelanceerd. De game is sinds januari te spelen op de PC, maar de PlayStation 4-variant komt er nu dus ook eindelijk aan. Er hebben echter wel een aantal veranderingen plaatsgevonden ten opzichte van de PC versie. Vooral het laatste stuk is behoorlijk herzien.

Het idee van Octodad is dat je een normale vader met een liefhebbende familie bent. Je familie weet echter niet dat je daadwerkelijke identiteit een octopus in vermomming is en natuurlijk moet dit verborgen blijven. In Octodad: Dadliest Catch ga je met je familie op bezoek in het aquarium, waar je in allerlei problemen komt met de mensen die er werken. De sushi chef weet echter je werkelijke aard en zet alles op alles om je te wikkelen in een lekker stukje zeewier. Ook leer je in de game hoe Octodad precies in deze bizarre situatie terecht is gekomen. Laat niemand ooit zeggen dat logica een must is voor een succesvolle game.

Als speler kan je controle nemen tussen twee setten tentakels. Je hebt controle over de armen, of controle over de benen van Octodad. Succes met fatsoenlijk rondlopen dus. Voor extra hilariteit heeft Dadliest Catch ook een multiplayer co-op-modus voor twee tot vier personen. In deze co-op mode krijg je allen controle over één set tentakels en je moet gezamenlijk Octodad zien te besturen. De PlayStation 4-versie van de game zal ook support krijgen voor nieuwe controller configuraties, zoals de PlayStation Move.

Octodad: Dadliest Catch komt op 23 april naar de PlayStation 4

Octodad: Dadliest Catch komt op 23 april naar de PlayStation 4

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch