Menu Premium

NovaLogic klaagt Activision aan voor Delta Force gebruik

Gamekings Redactie 16/05/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Delta Force ontwikkelaar NovaLogic klaagt Activision aan, omdat ze hun handelsmerk zonder toestemming gebruiken.

Volgens NovaLogic gebruikt Activision de naam Delta Force en het logo van het speciale team soldaten in Modern Warfare 3. Een beetje vreemd lijkt het omdat je zou denken dat het Amerikaanse leger eigenaar moet zijn van de naam Delta Force en het bijbehorende logo. Maar dat klopt dus niet. Het Amerikaanse leger doet namelijk nog steeds alsof er geen eenheid met de naam Delta Force bestaat en claimt deze naam en het logo dus ook niet.

De merknaam en het logo zijn ondertussen alweer bijna 15 jaar (sinds 1998) eigendom van NovaLogic en het bedrijf laat deze dus niet zomaar door anderen gebruiken. De ontwikkelaar laat weten dat ze Activision al twee keer heeft laten weten dat ze moeten stoppen met het gebruiken van de merknaam en het logo, maar het schijnt dat de uitgever zich daar niets van aantrekt.

De laatste Delta Force game zag het daglicht in 2005. De nieuwste versie, genaamd Delta Force: Angel Falls, is inmiddels vijf jaar terug aangekondigd en is nog steeds in de maak. Op dit moment is NovaLogic de Alpha fase van de engine nog aan het testen. Dit gebeurt overigens ook voor tablets met windows 7 en 8, dus er kan nog een flinke verrassing komen uit de kantoren van NovaLogic.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch