Menu Premium

Nintendo werkt samen met DeNA aan games voor smartphone

Karim Shehata 17/03/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het borrelt al een tijdje bij Nintendo wat betreft games voor smartphones en tablets. Veel gamers vinden dat Nintendo deze markt in moet stappen en de Japanse game-ontwikkelaar leek daar een wisselende mening over te hebben. Nu is het hoge woord er echter uit, want Nintendo gaat nu echt smartphone-games maken.

Eigenlijk zeg ik het nu verkeerd, want DeNA gaat deze games maken. Als je niet weet wat of wie DeNA is: DeNA is een Japans bedrijf dat smartphone-games ontwikkeld. Op dit moment is het bedrijf bijvoorbeeld bezig met Final Fantasy Record Keeper. Daarnaast heeft DeNA onlangs een Transfomers-titel naar de mobiele telefoons gebracht.

DeNA heeft nu echter het recht om IP’s van Nintendo naar de smartphones en tablets te brengen. Dit worden geen ports, want beide bedrijven hebben aangekondigd dat het hier om volledig nieuwe titels gaat. Jammer genoeg zijn er nog geen nieuwe games aangekondigd, maar wel is er op redelijke vage wijze een abonnementsservice aangekondigd. Wat deze abonnementsservice precies gaat bieden is onduidelijk, maar wel weten we dat de service eind dit jaar zal uitrollen op PC, Nintendo 3DS, Wii U en mobiele apparaten.

Opvallend is echter ook dat Nintendo een nieuw apparaat noemde, genaamd ‘NX’. Wat dit apparaat precies gaat inhouden, is volledig onduidelijk. Wel zegt Nintendo dat dit apparaat een nieuw concept te bieden heeft. De eerdergenoemde abonnementsservice zal ook naar dit apparaat toe moeten komen. Als het goed is, horen we volgend jaar meer over dit apparaat. Is het wellicht de opvolger van de Nintendo 3DS? Of is de Wii U volgens Nintendo al aan vernieuwing toe?

De vraag is natuurlijk of de games van Nintendo gaan werken op smartphones. Duidelijk is in ieder geval wel dat deze games zeker de potentie hebben om het goed te doen op dergelijke apparaten. Zie jij het zitten om met onze favoriete loodgieter de tijd in de trein en de bus uit te zitten? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Polygon – ‘NX’ nieuws via Eurogamer

Nintendo werkt samen met DeNA aan games voor smartphone

Nintendo werkt samen met DeNA aan games voor smartphone

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch