Menu Premium

Nintendo was bang voor copycats en toonde daarom de NX niet op de E3

Karim Shehata 29/06/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Toen de Wii op de markt kwam, zagen Sony en verschillende speelgoedfabrikanten hun kans schoon om mee te liften op het succes van deze console. Waar speelgoedfabrikanten en winkels dit deden door schaamteloze rip-offs van de Wii, had Sony nog wel een succesje met de PlayStation Move. Het antwoord op de vraag waarom we de NX niet hebben gezien op de E3 is dan ook een hele simpele: Nintendo was bang voor copycats!

Dit heeft Shigeru Miyamoto aangeven tijdens een aandeelhoudersvergadering van Nintendo. Het brein achter een heleboel Nintendo-franchises heeft dit dus eerlijk aangegeven en zei hier bang voor te zijn, gezien het nog wel even duurt totdat de NX verschijnt. Op dit moment wordt de Nintendo NX verwacht in maart 2017.

Ook werd er tijdens deze aandeelhoudersvergadering nog gesproken over VR, de strategie van Nintendo en over de Wii U en de Nintendo 3DS. Virtual reality is iets waar Nintendo op dit moment wel naar kijkt, maar het bedrijf is nog niet 100% overtuigd. Eerst moet namelijk zeker zijn voor Nintendo dat virtual reality ook nog steeds chill is om op je kop te hebben als je het langer dan vijf minuten doet. Daarnaast is de strategie van Nintendo veranderd volgens president Kimishima:

“Up until now, the goal was to expand the gaming population irregardless of age, gender, or experience. Now, we’re focusing on increasing exposure to Nintendo’s [characters and game titles].”

Over de Nintendo 3DS werd vervolgens nog gezegd dat deze 58 miljoen keer is verkocht en dat Pokémon ervoor gaat zorgen dat dit platform levendig blijft. Daarnaast verwacht Nintendo winst te boeken met Animal Crossing en Fire Emblem-applicaties voor smartphones.

Wat vind jij ervan dat Nintendo om deze reden de NX niet officieel heeft onthuld op de E3 2016? En is de verandering van strategie een goede zet? Discussieer erop los in de comments!

Bron: Engadget

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch