Menu Premium

Nintendo reageert op het onderzoek van ANSES over schadelijkheid 3D

Gamekings Redactie 28/11/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorige maand verscheen er een Frans onderzoek over de schadelijkheid van 3D voor kinderen. Het uitvoerende bureau voor Gezondheid en Veiligheid in Frankrijk heeft aangeraden dat kinderen onder de zes jaar niet moeten worden blootgesteld aan stereoscopische 3D beelden, zoals gebruikt wordt bij 3D televisies of de Nintendo 3DS. Dit zou de ontwikkeling van hun ogen kunnen schaden. Nintendo heeft nu gereageerd op de resultaten van dit onderzoek.

“We erkennen de resultaten van het ANSES onderzoek op het gebied van de gevolgen van 3D technologieën en hebben sinds de launch van de 3DS in 2011 dit ondersteund met vergelijkbare aanbevelingen. We hebben altijd ouders en verzorgers geadviseerd het gebruik van 3D te beperken voor kinderen van zes jaar of jonger door Parent Controls te gebruiken om toegang tot de 3D mode te begrenzen. Iedereen kan op elk moment, terwijl hij speelt op een Nintendo 3DS, de 3D slider gebruiken om het 3D effect terug te schalen of zelfs helemaal uit te zetten. Sindsdien hebben we ook de Nintendo 2DS gelanceerd, waardoor iedereen, ook kinderen jonger dan zes jaar, kan genieten van een console dat games en beelden alleen weergeeft in 2D. Tenslotte, ongeacht de leeftijd, raden wij consumenten aan om periodieke pauzes te nemen wanneer zij op een game console spelen, of dit in 3D is of niet.”

Dit statement komt inderdaad overeen met de Nintendo richtlijnen voor veiligheid en gezondheid met betrekking tot het 3D gebruik: “3D feature only for children 7 and over”. Het is dus wederom aan de ouders en verzorgers om dit in de gaten te houden.

Bron: GamesIndustry.biz

Nintendo reageert op het onderzoek van ANSES over schadelijkheid 3D

Nintendo reageert op het onderzoek van ANSES over schadelijkheid 3D

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch