Menu Premium

Nintendo kijkt naar de mogelijkheden van DLC voor Zelda

Gamekings Redactie 14/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er was eens een tijd waarin consoles en internet nog niet hand in hand gingen. Games werden verkocht op cartridges en als je de game had uitgespeeld, dan kocht je een nieuwe. Als een game bugs bevatte, waardoor de game onspeelbaar werd, mochten uitgevers alles opnieuw op cartridges laten zetten. Een andere oplossing was er niet. Nu is dat allemaal anders. Games krijgen een patch door middel van updates en dingen als downloadable content zijn niet meer weg te denken. Ook Nintendo kijkt naar de mogelijkheden van DLC voor Zelda, iets wat voor het eerst in de geschiedenis van de serie overwogen wordt.

Het wordt vaak gezegd en of je er een fan van bent of niet, Nintendo heeft met haar games kwaliteit hoog in het vaandel staan. Wanneer je een Nintendo game koopt, zoals bijvoorbeeld een nieuwe Super Mario, Pokémon of The Legend of Zelda, zul je nooit het gevoel hebben dat de game niet af is. Dat komt vooral doordat de games ook echt af zijn en het hele avontuur dat je gaat beleven in zijn geheel op je schijfje staat. De laatste jaren is het de trend om naast een volledige game ook downloadable content uit te brengen, om de levensduur te verlengen en fans langer te laten genieten. We zien eigenlijk twee vormen van downloadable content. Zo zijn er ontwikkelaars die je het gevoel geven dat ze écht iets nieuws toevoegen met hun DLC. Er zijn echter ook gevallen op te noemen waarbij het voelt alsof er content uit de originele game geknipt is, om daarna te verkopen als downloadable content. Uiteindelijk merken ontwikkelaars dat de eerste manier veel beter werkt, gezien mensen terecht waar voor hun geld willen.

In een interview met Nintendo Life liet de man achter The Legend of Zelda, Eiji Aonuma, weten dat we heel misschien ook voor zijn serie DLC kunnen verwachten in de toekomst. Zo zegt hij dat “er gekeken wordt naar de verschillende manieren om content toe te voegen die de ervaring verrijkt van wat je al krijgt op de disc.” We zouden dan moeten denken aan extra plekken om te ontdekken en dergelijke. Heel zeker is hij er niet over, maar als hij het al hardop uitspreekt, dan zullen we er vast meer van zien.

Nintendo kijkt naar de mogelijkheden van DLC voor Zelda

Nintendo kijkt naar de mogelijkheden van DLC voor Zelda

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch