Menu Premium

Nintendo brengt mogelijk Amiibo-kaarten uit voor stopgezette figurines

Gamekings Redactie 19/12/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorige week dook het nieuws ineens op dat minder populaire Amiibo uit de productie zouden zijn gehaald en niet meer werden aangevuld. Nintendo bleef vaag over de kwestie en meldde dat de Amiibo-figurines altijd aangevuld zouden worden, zonder in te gaan op specifieke Amiibo. Nu heeft Shigeru Miyamoto, de maker van Mario, laten weten aan ABC News dat Nintendo de optie heeft om de stopgezette Amiibo in kaart-vorm uit te brengen.

Het zorgde voor veel ophef toen een Canadese retailer meldde dat de voorraad van bepaalde Amiibo niet zou worden aangevuld door Nintendo, omdat deze niet meer in productie zouden zijn. Een woordvoerder van Nintendo America bevestigde aan Kotaku dat sommige Amiibo altijd in voorraad zouden zijn, maar dat er rekening met de ruimte in de winkels gehouden moet worden. Na wat over en weer, kwam Nintendo zelf met een nog vager statement. Hierin liet Nintendo weten aan Gamespot dat ze “een continue stroom nieuwe Amiibo zullen blijven leveren”. Er werd alleen niet ingegaan op de minder populaire Amiibo. Shigeru Miyamoto geeft in een interview nu in ieder geval meer weg over de mogelijkheden als er bepaalde Amiibo uit productie zijn.

Zo vertelt hij dat de Amiibo-functionaliteit ondersteund zal blijven worden en dat er naar nieuwe mogelijkheden wordt gekeken om de Amiibo te gebruiken, zoals kaarten en andere dingen. Toen hij werd gevraagd naar de toekomstige ondersteuning van stopgezette Amiibo, antwoordde hij: “We maken geen beloften voor specifieke figurines, maar de manier waarop de Amiibo zijn ontworpen, is dat bepaalde games specifieke Amiibo hebben. Andere games kunnen gebruik maken van oudere Amiibo als de ontwikkelaars dat willen. In de toekomst hebben we de optie om bepaalde Amiibo, die niet meer in de winkels verkrijgbaar zijn, uit te brengen in kaart-vorm met dezelfde functionaliteit.”

Het lijkt er dus op dat inderdaad een aantal Amiibo uit productie zijn en dat Nintendo daar nu een oplossing voor heeft door middel van kaarten. De eerste kaarten moeten alleen nog het licht zien.

Bron: Abcnews.go.com

Nintendo brengt mogelijk Amiibo-kaarten uit voor stopgezette figurines

Nintendo brengt mogelijk Amiibo-kaarten uit voor stopgezette figurines

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch