Menu Premium

Next-gen games maken is als een eerste date volgens Infinity Ward

Gamekings Redactie 30/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Next-gen games maken is als een eerste date volgens Infinity WarIn de afgelopen twee jaar zijn veel studio’s alleen maar bezig geweest met het voorbereiden van de overstap naar de next-gen consoles. Dit is natuurlijk andere koek dan een game ontwikkelen voor een console waarmee je gewend bent te werken en dat zorgt ervoor dat het een beetje wennen is aan de nieuwe hardware. Next-gen games maken is als een eerste date volgens Infinity Ward’s Mark Rubin. Wat zou hij hiermee bedoelen?

Het is natuurlijk wel een opvallende opmerking uit de mond van de executive producer van Call of Duty: Ghosts, Infinity Ward’s aankomende titel. Met een beetje uitleg is het allemaal eigenlijk heel logisch. Rubin legde zijn opmerking uit door te vertellen dat het vooral te maken heeft met het ontdekken van het onbekende. “Wanneer je een eerste date hebt, wil je heel graag weten hoe de situatie ervoor staat. Dit terwijl je elkaar nog helemaal niet zo goed kent.” Zo is het met het ontwikkelen van games ook, volgens Mark Rubin. De hardware is nog niet geheel bekend en vandaar is het nog zoeken naar hoe het beste eruit te halen. “Kijk naar hoe Call of Duty 2 eruit zag, in vergelijking met het vierde deel. Dat was een wereld van verschil, ondanks dat het voor dezelfde hardware ontwikkeld werd. Ik denk dat we deze vooruitgang op de next-gen consoles ook gaan zien”, aldus de executive producer.

Rubin maakte deze vergelijking in een interview dat Edge met hem had. In dat interview vertelde hij ook hoe moeilijk het is om verantwoordelijk te zijn voor een serie als Call of Duty. “Er staat best wel veel druk op ons. Het is best lastig om iets in handen te hebben dat zo belangrijk is voor veel mensen en een formule te bezitten die zeer geliefd is. Het is elk jaar opnieuw een uitdaging om het beste eruit te halen, maar we werken vol passie. Uiteindelijk zijn wij het meest kritisch op ons eigen werk”, vervolgde hij het interview.

Op 5 november weten we hoe Mark Rubin het er vanaf gebracht heeft, want dan ligt Call of Duty: Ghosts in de winkels. De game komt uit voor de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, PC en Wii U.

Next-gen games maken is als een eerste date volgens Infinity Ward

Next-gen games maken is als een eerste date volgens Infinity Ward

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch