Menu Premium

NES emulator NESbox komt naar de Xbox One

Suzanne de Jong 09/09/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een goede oude vertrouwde retro game spelen is zo op zijn tijd wel lekker. Mocht het zo zijn dat je geen NES onder je tv hebt staan maar wel een Xbox One? Dan kan je straks aan de slag met de NESbox, want de NES emulator NESbox komt naar de Xbox One.

Het gaat in deze emulator niet alleen om NES-games maar ook om SNES, Game Boy, Game Boy Advance en Mega Drive titels. Zoals NESbox zelf aangeeft in de onderstaande Tweet is de app inmiddels gecertificeerd voor de Windows Store en Xbox One en zou het zomaar kunnen zijn dat je dit weekend de emulator nog binnen kan trekken.

De app is straks gratis te verkrijgen, waarmee je met een USB-stick zo de ROM op de Xbox One kunt laten afspelen met behulp van de NESbox-app. In de toekomst wordt de mogelijkheid om deze ROMs via OneDrive up te loaden nog bekeken maar vooralsnog zou je het met de ouderwetse USB-stick moeten doen.

De kans bestaat echter wel dat de app niet lang beschikbaar zal zijn, omdat Nintendo en in mindere mate SEGA waarschijnlijk niet staan te springen om een dergelijke emulator op een Microsoft-console. Het is namelijk illegaal om ROMs te gebruiken om games te spelen.

Vinden jullie dat het acceptabel is om een download van een ROM te hebben als je de fysieke game ook bezit of is het eigenlijk helemaal uit den boze? Deel jouw mening hierover met ons in de comments!

Bron: MCVUK

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch