Menu Premium

NCSoft bemachtigt de Unreal Engine 4 licentie

Gamekings Redactie 14/02/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Uit het verre Oosten komt vandaag het volgende bericht tot ons: NCSoft bemachtigt de Unreal Engine 4 licentie. Het partnerschap tussen de Koreaanse studio en Epic wordt bezegeld met een korte toelichting dat de engine ingezet wordt voor twee grote nieuwe online games. Welke dat zijn willen ze niet zeggen, maar een dergelijke houding heeft nog nooit zand in de geruchtenmolen gestrooid.

Algemeen wordt er op gespeculeerd dat het hier om Lineage 3 en Aion 2 gaat. Reden hiervoor is dat NCSoft in het recente verleden heeft aangekondigd zich meer te willen richten op eigen IP’s in de toekomst, en dat specifiek deze games een vervolg zouden krijgen.

Lineage 3 was zelfs al in ontwikkeling sinds augustus 2011, en aanvankelijk werd deze game gebouwd met een zelfgefabriceerde engine. Maar intussen is bekend dat dit project werd opgeschort door interne problemen halverwege 2012. De eerste Aion is gemaakt met de Cry Engine, en het vervolg is officieel al sinds eind 2011 in ontwikkeling.

NCSoft gaat overigens voor een plek in de eredivisie met de nieuwe games. Afzonderlijk krijgen ze namelijk elk een budget van 92,3 miljoen dollar ter beschikking gesteld om het onderste uit de kan te halen. Daarmee is het budget vier keer groter dan bijvoorbeeld het eerste deel van Aion.

Ondanks al deze informatie houden ze voorlopig bij NCSoft de lippen stijf op elkaar. Volgens een officiële woordvoerder wordt er nog even niks bekendgemaakt, en zullen pas na de release van Lineage Eternal verdere details wereldkundig worden gemaakt.

Voor de fans van de series zal het goed nieuws zijn als de nieuwe delen gebouwd worden met de Unreal Engine 4. Maar ook fans van Guild Wars bevalt dit nieuws ongetwijfeld. Met het succes van het laatste deel, verschijnt ongetwijfeld vroeg of laat een opvolger aan de horizon. Misschien hopen zij wel dat zij stiekem vooraan te staan in de rij voor de studio.

Presentaties met de Unreal Engine 4 hebben liefhebbers van games wereldwijd doen watertanden, en de honger naar de volgende generatie consoles zo mogelijk alleen maar groter gemaakt. Kun jij het nog wachten? Wij niet.

NCSoft bemachtigt de Unreal Engine 4 licentie

NCSoft bemachtigt de Unreal Engine 4 licentie

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch