Menu Premium

Microsoft wil PC games naar Xbox One streamen mogelijk maken

Gamekings Redactie 29/07/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sinds vandaag wordt Windows 10 uitgerold door Microsoft. We weten al dat het met het nieuwe besturingssysteem mogelijk is om Xbox One-games te streamen naar de PC, maar voor het bedrijf is dat nog niet goed genoeg. Microsoft is namelijk bezig om ervoor te zorgen dat je in de toekomst je PC-games naar de Xbox One kan streamen. Dat vertelde Xbox-baas Phil Spencer in een interview.

Volgens Spencer zitten er nog wat haken en ogen aan het plan:”PC games worden speciaal voor dat platform geschreven. Om dat fatsoenlijk te kunnen streamen, zal de Xbox One die programmeercode moeten herkennen, plus dat voor een fatsoenlijke stream ook de juiste bandbreedte aanwezig moet zijn.”

Een andere uitdaging zit hem in de besturing van de games volgens Spencer: “We snappen heel goed dat, wanneer je van een PC naar een Xbox One streamt, dat je keyboard en muis perfect moeten werken en daar zijn we hard mee bezig om dit voor elkaar te krijgen. Deze, en andere uitdagingen die komen kijken bij de ontwikkeling van deze feature, gaan we niet uit de weg.”

Wanneer deze optie beschikbaar komt, is nog niet duidelijk. Volgens Spencer hebben ze zichzelf geen deadline opgelegd. Gaan jullie gebruik maken van die optie als die uitkomt? Laat het weten in de comments!

Bron: The Verge

Microsoft wil PC games naar Xbox One streamen mogelijk maken

Microsoft wil PC games naar Xbox One streamen mogelijk maken

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch