Menu Premium

Microsoft gaat minder investeren in third-party deals voor Xbox

Karim Shehata 03/08/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Microsoft heeft bij veel gamers de reputatie opgebouwd dat het ergens met een ‘zak geld’ komt aanzetten, om daarmee de (tijdelijke) exclusiviteit te kopen van een bepaalde game. Als het aan Xbox-baas Phil Spencer ligt gaat het roer wat dat betreft om, want volgens hem gaat Microsoft minder investeren in third-party deals voor de Xbox-divisie. Daarvoor in de plaats gaat er meer geïnvesteerd worden in first-party.

Dit heeft de Xbox-baas gezegd tijdens China Joy 2015 in een interview met een Chinese website. “Mijn strategie focust zich meer op onze first-party titels en op het investeren in de IP’s die we bezitten”, begint Spencer. “Ik wil sterke third-party relaties hebben, maar betalen voor third-party exclusives is niet onze strategie op de lange termijn. ”

Phil Spencer geeft verder aan het schitterend te vinden dat Rise of the Tomb Raider onderdeel is van de volgens hem beste Xbox line-up ooit eind dit jaar, maar geeft daarnaast aan dat we tijdens de Gamescom de focus op first-party heel erg goed terug gaan zien.

Wat vind jij van deze aanpak van Microsoft?

Bron: VG24/7

Microsoft gaat minder investeren in third-party deals voor Xbox

Microsoft gaat minder investeren in third-party deals voor Xbox

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch